Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Головна » Ванільна баба "Гугельхупф"
 

Ванільна баба "Гугельхупф"

27 жовтня, 2013  |  Коментів (8)  |  Рубрика: Головна, Кекси та рулети
 

Ванільна баба "Гугельхупф"

Для тіста:

100 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру
2 яєчних жовтки
1 ціле яйце
500 г борошна
2 пачки по 11 грам сухих дріжджів
1 щіпка солі
250 мл молока
100 г родзинок
50 г рубаних горіхів (фундук або мигдаль)
1 ст. л. рому (коняку)
ваніль
50 г мигдальних пластівців

Для сиропу:

150 г білого шоколаду
150 мл вершків 20%
50 г вершкового масла

Збити вершкове масло з цукром до утворення піни. Додати ваніль, яєчні жовтки та яйце. Змішати борошно з сухими дріжджами і змішати з масою, підливаючи молоко. Додати горіхи, ром, сіль. Добре вимісити тісто, доки воно не стане однорідним і блискучим. Обсушити і посипати борошном родзинки, додати до тіста. Змастити маслом форму для випікання і посипати мигдальними пластівцями. Викласти тісто у форму і дати підійти протягом 40 хв. Випікати в духовці при 190 градусах протягом 50-60 хвилин.
На паровій бані розтопити шоколад, додати вершки та масло. Прогріти на вогні, трішки збити вінчиком.
Готову бабу дістати з духовки, полити зверху гарячим сиропом.

Від себе. За цим рецептом печу вже пару років, дуже швидко, просто і завжди виходить смачно. Я печу в маленьких формочках для ромових бабок 35 хв. З такої кількості тіста виходить 18 шт. маленьких бабок. Сироп заливаю у виямку в дні бабки. Гарячий сироп пропитує тісто наскрізь аж до хрусткої скоринки. Виходить неймовірно ніжне тісто з шоколадно-вершковим смаком. Ще люблю зверху полити бальзамічним соусом - він додає пікантного контрасту.

Смачного.

Джерело: рецепт з книги рецептів до кухонного комбайну Bosch

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (27 жовтня 2013 20:10)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Така чудова ванільна баба!!!Дякую.
 



#2 написав: Almira (27 жовтня 2013 22:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 7
Спасибі, рецепт дуже цікавий. Чи не могли би Ви уточнити, скільки потрібно сухих дріжджів (в грамах чи в чайних\столових ложках)? буду вдячна за відповідь. m05108
 



#3 написав: Darka (28 жовтня 2013 06:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Дуже зацікавив рецепт, love дякую


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#4 написав: Магда (28 жовтня 2013 09:31)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 71
Цитата: Almira
Чи не могли би Ви уточнити, скільки потрібно сухих дріжджів


Упс... Ото я ґава-роззява feel

дівчата, дріжджів потрібно 2 пачки по 11 грам.

Вибачте.
Натонько, а можна виправити рецепт?


--------------------
Дрібниць не буває
 



#5 написав: vika (28 жовтня 2013 16:16)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 4
Дуже апетитно!!!!
 



#6 написав: KASYA (29 жовтня 2013 20:21)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Дуже гарно на фото, потрібно спробувати спекти m0555


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#7 написав: ssaazzoonn (1 листопада 2013 10:26)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
Ням-ням! tongue
 



#8 написав: ОЛЕСЯ (10 серпня 2016 23:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Спасибі за чудову бабку


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 34
Гостей: 29
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100