|
200 г борошна 150 мл теплої води 1 ст. л. оливкової олії щіпка солі
Начинка: 4 шт. яблук 100 г родзинок 60 г цукру 1 ч. л. кориці 2 ст. л. волоських горіхів 1/2 шт. лимонного соку
Борошно змішати з теплою водою і сіллю, поступово влити оливкову олію і замісити м'яке, трохи липке тісто. Накрити тісто, що вийшло плівкою і дати постояти 2 години.
Яблука очистити і нарізати тонкими часточками. Ізюм залити гарячою водою на 5 хвилин, обсушити. Яблука і родзинки змішати, посипати цукром і корицею, полити лимонним соком і дати постояти, поки цукор не розчиниться.
Чистий кухонний рушник рясно посипати борошном, покласти на нього тісто і не дуже тонко розкачати його в прямокутник. Потім руками витягати тісто по колу до тих пір, поки воно не стане прозорим.
На тісто викласти горіхи, потім - яблучну начинку і за допомогою рушника скрутити в рулет. Перекласти рулет на деко і випікати при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин або до золотистого кольору. Готовий штрудель остудити і посипати цукровою пудрою.
P.S. Це дуже смачний штрудель, який підходить для тих, хто дотримується посту. Я горіхів не додавала.
Джерело: Група "готуєм разом"
|
|