|
Для тіста
245 г готового гарбузового пюре (запекти гарбуз в духовці або відварити на пару) 2 великих яйця 58 г води 58 г м'якого вершкового масла 490 г борошна 10 г свіжих дріжджів 45 г цукру 0.5 ч. л. солі 1 ч. л. кориці 0.5 ч. л. меленого імбиру 0.25 ч. л. меленої гвоздики вершкове масло для змащування тіста
Начинка з кориці
1 ст. л. кориці в порошку 120 г цукру (бажано коричневого) родзинки , сушена журавлина - за бажанням
Глазур
115 г цукрової пудри 2-3 ст.л. гарячої води або молока
форма для випічки 22.5 х 22.5см
Замісити тісто : змішати всі інгредієнти для тіста і замісити м'яке еластичне тісто. Викласти у змащену маслом миску ,закрити плівкою або рушничком і дати йому підійти години півтори або поки тісто не збільшиться в розмірі майже вдвічі. Сформувати булочки - розкачати тісто в прямокутник 55 cм на 35 см . Змастити розтопленим вершковим маслом. Залишаючи края , посипати сумішшю з кориці і цукру по всьому прямокутнику , тільки залишити верхній і нижній край чистими . При бажанні ще можна додати родзинки або журавлину . Починаючи знизу вгору закрутити рулет , досить щільно , намагайтеся це робити тільки кінчиками пальців . Защипити кінці . Розрізати на шматочки шириною 2.5-3 см. Викласти у змащену маслом жароміцну форму , залишаючи між булочками небагато місця. Дати підійти майже вдвічі хвилин 30 або близько години при кімнатній температурі. Булочки повинні бути м'якими , пухнастими і пружинити при натисканні.Поки булочки підходять вдруге , розігріти духовку до 190Ц . Випікати булочки хвилин 25-30 або поки вони не будуть золотистого кольору. Вийняти з духовки , дати постояти хвилин 5 , потім перевернути і остудити. Після цього назад викласти у форму і полити глазур'ю. Для глазурі треба просіяти цукрову пудру у велику миску , по одній столовій ложці підливати воду ( молоко) змішувати , щоб отримати однорідну глазур. Можна додати трохи лимонного соку , буде приємна кислинка . Приємного апетиту!
Джерело: livejournal.com
|
|