|
Крем-карамель Молоко- 500 г Яйця- 2 шт Яєчні жовтки- 4 шт Цукор- 300 г Вода- 200 г Масло вершкове (за смаком) Ванільний цукор- 20 г
Молоко з ванільним цукром закип*ятити. Відставити. Трішки охолодити. Всипати 200 г цукру в каструльку і розчинити на середньому вогні (цукор стане золотого кольору). Влити 200 г дуже гарячої води. Закип*ятити. Вінчиком (НЕ міксером) збити яйця і жовтки з 100 г цукру. Тонесенькою струйкою влити молоко з ванільним цукром, вимішати вінчиком. Формочки (краще брати тефлонові чи звичайні кексівнички, силіконові не дуже підходять і щоб були кожна окремо, так зручніше крем-карамель діставати) змазати вершковим маслом. Поставити у велику вогнетривку форму (у мене звичайне велике деко з духовки). На дно формочок влити по 1,5-2 ст. л. карамелі. Зверху залити молочно-яєчну суміш. В мене вийшло 12 порцій. Накрити формочки фольгою. У велику форму налити гарячу воду так, щоб вона доходила до середини формочок. Пекти крем-карамель 60 хв при t 150*С (готова крем-карамелька буде злегка тремтіти при погойдуванні, але її форма буде досить стійка, а консистенція плотна). Тоді вийняти формочки з духовки, зняти фольгу і дати повністю охолонути. Перед подачею просто перекинути з формочки на тарілку (вона дуже легко виходить). Крем-карамель дуже ніжна, ароматна і неймовірно смачна!!!
Джерело: Від подруги
|
|