|
Для тіста: 190 г борошна 100 г вершкового масла 2 ст. л. цукрової пудри 1 ст. л. льодяної води цедра лимона
Для крему: 50 мл. молока 2 ст. л. меленої кави 50 г вершкового масла 100 г цукрової пудри 1 яйце 1 ст. л. борошна 125 г меленого мигдалю 250 г чорниці 100 мл вершків лимонний сік
Холодне масло порубати ножем у мисці разом з борошном до однорідної крихти. Додати цукрову пудру, цедру лимона, воду, руками швидко замісити тісто. Замотати тісто в шар, покласти в морозильник на 30 хв. В цей час для крему довести до кипіння (не кип'ятити) молоко, засипати в молоко каву, дати настоятися 5 хв. Масло збити з 50 гр. цукрової пудри, додати яйце, проціджене кавове молоко. Збивати до консистенції крему. Потім обережно збиваючи додати борошно та мигдаль. Тісто розплескати по формі для тартів, зробити невисокі бортики. Тісто накрити пергаментом, зверху висипати квасолю. Тісто з таким гнітом запікати в духовці при 190 градусах Цельсія 10 хв., а потім ще 10 хв. без гніту. Форму дістати з духовки, на тісто викласти крем, а зверху ягоди чорниці. Запікати при 200 градусах 10 хвилин, потім накрити фольгою і запікати ще 20 хвилин. Окремо збити вершки з 50 грамами цукрової пудри та лимонним соком. Коли пиріг вистигне - намазати зверху збитими вершками.
Смачного!
P.S. знайшла рецепт - перший раз робила, думала, ну, звичайний собі тарт тай тарт, і на вигляд таке собі, простеньке. Ягоди є, треба щось новеньке зробити. А коли розпробували - ледве зупинилися. Дуже цікаве поєднання мигдалю, чорниці та вершків. Пиріг виходить не солодкий, не приторний. Рекомендую хоча б раз спробувати.
Джерело: рецепт із сайту готовим.ру
|
|