|
Для тіста:
100 г вершкового масла або маргарину 100 г цукру 2 яєчних жовтки 1 ціле яйце 500 г борошна 2 пачки по 11 грам сухих дріжджів 1 щіпка солі 250 мл молока 100 г родзинок 50 г рубаних горіхів (фундук або мигдаль) 1 ст. л. рому (коняку) ваніль 50 г мигдальних пластівців
Для сиропу:
150 г білого шоколаду 150 мл вершків 20% 50 г вершкового масла
Збити вершкове масло з цукром до утворення піни. Додати ваніль, яєчні жовтки та яйце. Змішати борошно з сухими дріжджами і змішати з масою, підливаючи молоко. Додати горіхи, ром, сіль. Добре вимісити тісто, доки воно не стане однорідним і блискучим. Обсушити і посипати борошном родзинки, додати до тіста. Змастити маслом форму для випікання і посипати мигдальними пластівцями. Викласти тісто у форму і дати підійти протягом 40 хв. Випікати в духовці при 190 градусах протягом 50-60 хвилин. На паровій бані розтопити шоколад, додати вершки та масло. Прогріти на вогні, трішки збити вінчиком. Готову бабу дістати з духовки, полити зверху гарячим сиропом.
Від себе. За цим рецептом печу вже пару років, дуже швидко, просто і завжди виходить смачно. Я печу в маленьких формочках для ромових бабок 35 хв. З такої кількості тіста виходить 18 шт. маленьких бабок. Сироп заливаю у виямку в дні бабки. Гарячий сироп пропитує тісто наскрізь аж до хрусткої скоринки. Виходить неймовірно ніжне тісто з шоколадно-вершковим смаком. Ще люблю зверху полити бальзамічним соусом - він додає пікантного контрасту.
Смачного.
Джерело: рецепт з книги рецептів до кухонного комбайну Bosch
|
|