Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Шоколадна Павлова
 

Шоколадна Павлова

20 травня, 2013  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Шоколадна Павлова

6 великих білків
2 скл. дрібного цукру - я використала звичайний
3 ст. л. просіяного гіркого какао
1 ч. л. бальзамічного оцту або червоного вина - замінила спиртовим оцтом
близько 30-60 г темного шоколаду, дрібно нарізаного - використала маленькі шоколадні дропси

для прикрашання - вершки 30 - 36% жирності, ягоди, фрукти - на ваш смак, за бажанням - тертий шоколад, кольорова цукрова посипка, тощо...


1. Розігріти духовку до 180 градусів - я розігрівала в режимі нижній підігрів+вентилятор, а потім, коли поставила безе, переключила на режим верхній-нижній нагрів і зменшила температуру до 160 градусів (у мене було два яруси безе) - згідно з класичним рецептом печеться одне безе діаметром 23см.

2. Приготувати бритванку - на прямокутному листі пергаменту намалювати коло діаметром 23 см або декілька менших кіл (мені зручніше пекти порційні тортики, тому що їх треба негайно з'їсти, інакше вони розм'якнуть). Папір перевернути - намальоване коло добре видно.

3. Білки викласти у посудину, на маленьких обертах збити до появи пухирів, по ложці додавати цукор, збивати, поки весь цукор не розчиниться і миску можна буде перевернути вверх дном - добре збиті білки залишаються на місці і не падають- - це займає приблизно 20 хвилин.

4. До збитих білків просіяти какао, додати оцет, шоколад, акуратно вимішати ложкою чи лопаткою.

Шоколадна Павлова


5. Ложкою або допомогою кондитерського мішку (50 см) з великою насадкою (у мене у вигляді зірочки) викласти безе в межах намальованих кіл - майте на увазі, що в процесі випічки вони виростуть.

6. Випікайте в духовці 1 год 15 хв - 1 год 30 хвилин - скоринка повинна бути добре підсушена, серединка - волога, м'яка, темного кольору.

7. Коли безе спечеться - виключити духовку, привідкрити дверці і залиши безе до повного охолодження.

Шоколадна Павлова


6. Безе акуратно перевернути, зняти папір - він легко відстає.

7. Вершки добре збити - на 200 мл вершків додавати 1 ч.л. цукру - цього достатньо, тому що безе дуже солодкі. При бажанні можна додати трішки ванільного цукру.

8. Безе викласти на тарілку, зверху на нього - вершки, прикрасити фруктами.
Відразу подавати на стіл.

Шоколадна Павлова

P.S. * Минулого року я з величезним задоволенням не один раз пекла класичну Павлову, яка подобалася усім, тому коли побачила шоколадний варіант (це як Чорний лебідь у балерин), то відразу захотілося його скуштувати - це справді дуже смачно і вишукано.

** Я використовувала білки, що залишилися після випічки пасок - білок великого яйця важить приблизно 41 грам, тому 6 білків заважать приблизно 245 - 250 грам.

Джерело: http://www.mojewypieki.com/przepis/czekoladowa-pavlova

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ксенічка (20 травня 2013 11:28)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 848
Іринко, так ти гарно догодила цим смачним десертиком!! Дуже люблю таку смачну насолоду!!
 



#2 написав: oksenya75 (20 травня 2013 13:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 20
Ірусь, хочеться аж монітор облизати))) А ти ті маленькі павлови як зберігаєш і скільки (маю на увазі самі безешки, без крему і фруктів)? У мене чоловік став фанатом того тортика, хочу його порадувати ще й шоколадним смаком. І ще питання: бальзамічний оцет не дасть свого запаху в тортику (бо я його маю, в принципі, можу дати)?
 



#3 написав: Ірка-Шкірка (20 травня 2013 14:24)


Група: Модератор
Коментарів: 194
oksenya75,
Перекладаю паперовими серветками і тримаю у високій мисці. А якщо є місце - то так і стоять в духовці (довго вони не живуть у нас smile ).
Думаю, що запаху бальзамічний оцет не дасть - все поглине білок з цукром, а рештки запаху вивітряться зі спиртом під час випічки.

Ксенічка,
просто саме настала пора свіжих ягід - з полуницями він дуже пасує, а далі будуть чорниці, малина... - варіантів вистачить на ціле літо.
 



#4 написав: Olenochka (20 травня 2013 16:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
Іруся яка чудова Павлова !!!!!!Все збираюся і собі по пробували зробити але духовна не завжди має мої амбіції не хоче гріти рівномірно але все таки буду пробувати спектр фото дуже самочинного виглядає!!!!!!!;))))))
 



#5 написав: Тереза (20 травня 2013 17:54)


Група: Кондитер
Коментарів: 653
Дуже класний десерт!!!Дякую за рецепт!Я дуже люблю безе,а з фруктами....
 



#6 написав: Ірка-Шкірка (20 травня 2013 19:06)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Olenochka,

я сама дуже люблю безе, але деколи страшнувато пекти, бо воно привередливе трохи.
Але цей режим випічки мені дуже сподобався - гарно спеклося, і серединка смачна дуже.

Тереза,
печи, як тільки буде можливість!
 



#7 написав: Канарейка (21 травня 2013 14:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 144
Добрий тортик, і самі безешки я дуже люблю
 



#8 написав: Іванка (21 травня 2013 15:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Дуже гарний десерт на фото!
 



#9 написав: KASYA (21 травня 2013 19:48)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Оооооо!..... tongue winked


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#10 написав: ОЛЕСЯ (11 червня 2013 14:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 467
ммммммммм. Для любителів безе супер рецепт


--------------------
 



#11 написав: Ірка-Шкірка (25 грудня 2013 23:56)


Група: Модератор
Коментарів: 194
KASYA, ОЛЕСЯ,

мої дітисько просто тихенько муркали і хрумкали tongue
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Нове на форумі
 
Тут ми спілкуємось)
  Пише Darka (Учора, 06:27)
Знак якості
  Пише Katys_Cakes ()
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ ()
Торт "Ейфорія"
  Пише idianka ()
Шацькі озера
  Пише tride ()
Поради
  Пише GalyaEV ()
Таблиця множення
  Пише наталія3105 ()
Жіноча мода
  Пише Натонька ()
Сирник "Асорті"
  Пише Оксанка_Б ()
Універсальний подарунок
  Пише Натонька ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 90
Гостей: 67
Користувачі: fvjyzczbdrk, Rounnymund, gyevxauodwu, appeasync, swqtrugqlg, Ірка-Шкірка, chapchidze.denLAB, butbreella, TignAgix, KrolHen, usereedrilesk
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100