Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Торти та тістечка » Шоколадна Павлова
 

Шоколадна Павлова

20 травня, 2013  |  Коментів (11)  |  Рубрика: Випічка » Торти та тістечка
 

Шоколадна Павлова

6 великих білків
2 скл. дрібного цукру - я використала звичайний
3 ст. л. просіяного гіркого какао
1 ч. л. бальзамічного оцту або червоного вина - замінила спиртовим оцтом
близько 30-60 г темного шоколаду, дрібно нарізаного - використала маленькі шоколадні дропси

для прикрашання - вершки 30 - 36% жирності, ягоди, фрукти - на ваш смак, за бажанням - тертий шоколад, кольорова цукрова посипка, тощо...


1. Розігріти духовку до 180 градусів - я розігрівала в режимі нижній підігрів+вентилятор, а потім, коли поставила безе, переключила на режим верхній-нижній нагрів і зменшила температуру до 160 градусів (у мене було два яруси безе) - згідно з класичним рецептом печеться одне безе діаметром 23см.

2. Приготувати бритванку - на прямокутному листі пергаменту намалювати коло діаметром 23 см або декілька менших кіл (мені зручніше пекти порційні тортики, тому що їх треба негайно з'їсти, інакше вони розм'якнуть). Папір перевернути - намальоване коло добре видно.

3. Білки викласти у посудину, на маленьких обертах збити до появи пухирів, по ложці додавати цукор, збивати, поки весь цукор не розчиниться і миску можна буде перевернути вверх дном - добре збиті білки залишаються на місці і не падають- - це займає приблизно 20 хвилин.

4. До збитих білків просіяти какао, додати оцет, шоколад, акуратно вимішати ложкою чи лопаткою.

Шоколадна Павлова


5. Ложкою або допомогою кондитерського мішку (50 см) з великою насадкою (у мене у вигляді зірочки) викласти безе в межах намальованих кіл - майте на увазі, що в процесі випічки вони виростуть.

6. Випікайте в духовці 1 год 15 хв - 1 год 30 хвилин - скоринка повинна бути добре підсушена, серединка - волога, м'яка, темного кольору.

7. Коли безе спечеться - виключити духовку, привідкрити дверці і залиши безе до повного охолодження.

Шоколадна Павлова


6. Безе акуратно перевернути, зняти папір - він легко відстає.

7. Вершки добре збити - на 200 мл вершків додавати 1 ч.л. цукру - цього достатньо, тому що безе дуже солодкі. При бажанні можна додати трішки ванільного цукру.

8. Безе викласти на тарілку, зверху на нього - вершки, прикрасити фруктами.
Відразу подавати на стіл.

Шоколадна Павлова

P.S. * Минулого року я з величезним задоволенням не один раз пекла класичну Павлову, яка подобалася усім, тому коли побачила шоколадний варіант (це як Чорний лебідь у балерин), то відразу захотілося його скуштувати - це справді дуже смачно і вишукано.

** Я використовувала білки, що залишилися після випічки пасок - білок великого яйця важить приблизно 41 грам, тому 6 білків заважать приблизно 245 - 250 грам.

Джерело: http://www.mojewypieki.com/przepis/czekoladowa-pavlova

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Ксенічка (20 травня 2013 11:28)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Іринко, так ти гарно догодила цим смачним десертиком!! Дуже люблю таку смачну насолоду!!
 



#2 написав: oksenya75 (20 травня 2013 13:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 20
Ірусь, хочеться аж монітор облизати))) А ти ті маленькі павлови як зберігаєш і скільки (маю на увазі самі безешки, без крему і фруктів)? У мене чоловік став фанатом того тортика, хочу його порадувати ще й шоколадним смаком. І ще питання: бальзамічний оцет не дасть свого запаху в тортику (бо я його маю, в принципі, можу дати)?
 



#3 написав: Ірка-Шкірка (20 травня 2013 14:24)


Група: Модератор
Коментарів: 194
oksenya75,
Перекладаю паперовими серветками і тримаю у високій мисці. А якщо є місце - то так і стоять в духовці (довго вони не живуть у нас smile ).
Думаю, що запаху бальзамічний оцет не дасть - все поглине білок з цукром, а рештки запаху вивітряться зі спиртом під час випічки.

Ксенічка,
просто саме настала пора свіжих ягід - з полуницями він дуже пасує, а далі будуть чорниці, малина... - варіантів вистачить на ціле літо.
 



#4 написав: Olenochka (20 травня 2013 16:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 60
Іруся яка чудова Павлова !!!!!!Все збираюся і собі по пробували зробити але духовна не завжди має мої амбіції не хоче гріти рівномірно але все таки буду пробувати спектр фото дуже самочинного виглядає!!!!!!!;))))))
 



#5 написав: Тереза (20 травня 2013 17:54)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Дуже класний десерт!!!Дякую за рецепт!Я дуже люблю безе,а з фруктами....
 



#6 написав: Ірка-Шкірка (20 травня 2013 19:06)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Olenochka,

я сама дуже люблю безе, але деколи страшнувато пекти, бо воно привередливе трохи.
Але цей режим випічки мені дуже сподобався - гарно спеклося, і серединка смачна дуже.

Тереза,
печи, як тільки буде можливість!
 



#7 написав: Канарейка (21 травня 2013 14:46)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
Добрий тортик, і самі безешки я дуже люблю
 



#8 написав: Іванка (21 травня 2013 15:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Дуже гарний десерт на фото!
 



#9 написав: KASYA (21 травня 2013 19:48)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Оооооо!..... tongue winked


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#10 написав: ОЛЕСЯ (11 червня 2013 14:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
ммммммммм. Для любителів безе супер рецепт


--------------------
 



#11 написав: Ірка-Шкірка (25 грудня 2013 23:56)


Група: Модератор
Коментарів: 194
KASYA, ОЛЕСЯ,

мої дітисько просто тихенько муркали і хрумкали tongue
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 15
Гостей: 9
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100