|
Тісто:
200 г масла чи маргарину 8 жовтків 400 г борошна 3 ст. л. сметани 1 скл. цукру 2 ч. л. розпушувачу
Макове безе: 1 скл. маку 1 скл. цукру 8 білків
0.5 л банка вишень консервованих горіхи
Крем:
1.5 скл. вершків чи сметани 1 скл. цукру 2 п. киселю вишневого або малинового 400 г масла
Тісто:
М'яке масло розтерти з цукром. не припиняючи збивати, по одному додати жовтки, сметану. В кінці додати борошно з розпушувачем, замісити м'яке тісто. Розділити на 3 частини.
Макове безе:
Мак розтерти в кавомолці (я не запарюю). Білки збити до стійкої піни, поступово додаючи цукор. Обережно вимішати з маком.
Деко вистелити пергаментом, змастити жиром. Для першого коржа викласти тісто, зверху третину макового безе. Для двох інших коржів тісто посипати вишнями і горіхами, зверху викласти макове безе. Пекти коржі при t170С 20-25 хв. Охолодити і перекласти кремом.
Крем:
Вершки з цукром поставити на малий вогонь, розвести в них кисіль і, помішуючи, варити до загустіння. Охолодити, збити з маслом. Крем підходить під мастику.
P.S. Рецепт також є в авторській темі ось тут
Джерело: Рецепт від весільної кухарки - пані Стефи ( з моїми доповненнями).
|
|