Минулого тижня на кухні я випадково побачила передачу «В пошуках пригод» з Михайлом Кожуховим в Новій Зеландії. Мені повезло – усього там було знято 4 передачі, але саме в тій, яку я побачила, готували торт Павлова – та ще й так детально і чітко розповіли і показали, що і як робити, що я не витримала, знайшла цю передачу, подивилася ще раз і записала рецепт (вчора ввечері), а сьогодні приготувала - скажу чесно – рецепт працює на всі 100% !!! Влітку це буде улюблений тортик зі свіжими фруктами і ягодами, а сьогодні вибирати особливо не прийшлось – що знайшли, тим і прикрасили…
Історичний відступ: Анна Павлова – всесвітньо відома російська балерина, прима Маріїнського театру, вперше виконала партію «Вмираючого лебедя» (1907 р.). Покинула Росію у 1914 році, гастролювала по всьому світу. В 20-х роках минулого століття вона вперше відвідала з гастролями Австралію та Нову Зеландію. Саме там на її честь і був названий десерт «Анна Павлова». Він і досі популярний в Австралії та Новій Зеландії (і не тільки). Ще від себе додам, що в дитинстві я не раз із захопленням дивилася фільм "Анна Павлова" (1983р.) - досі його люблю...
А ось і сам рецепт: 1. Включити духовку на 200 градусів.
2. В посудину для збивання покласти:
6 білків – кімнатної температури 500 г цукор-пудри (змолола на кавомолці) 4 ч.л. кукурудз.крохмалю 2 ч.л. ван.есенції 1 дес.л. оцту (додала винний) 4 ст.л. гарячої води
Усе це збивати на максимальних обертах протягом 12 хвилин (я закинула все в комбайн, включила, поставила таймер і пішла розмовляти по телефону з кумою ). Потім викласти збиту масу на пергамент (попередньо намалювати на ньому коло) поставити в духовку і через 2 хвилини виключити – двері духовки не відкривати ще принаймі 2 години (можна і на ніч залишити – як в рецепті забутого печива). Ось що з того вийшло:
А далі все просто… Збити вершки, нарізати фрукти, змастити безе щедро вершками, прикрасити (також щедро) фруктами та ягодами і одразу ж подавати на стіл – цей десерт не терпить чекання.
перші тортики - з манго, ківі та зернятками граната
для любителів "гострих" контрастів - з ківі, бананом, грейпфрутом та журавлиною - оригінальний смак, зник миттєво...
А ще кажуть, що цей десерт нагадує пачку балерини – повітряно-легеньку…
Я теж дивилася цей випуск, але, чесно кажучи, слабенько вірилося, що з того щось вийде. А тут таке ВЄЛІКОЛЄПІЄ!!!!!!! А оформлення - неймовірної краси!!!!!
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
до риби, м'яса і всього, що вам смакує... Вже давненько мала в "загашниках" цей рецепт, а сьогодні витягнула на світ і приготувала для гамбургерів...
В мисочку викласти:
100г майонезу 50г кетчупу 3 зубчики часнику (витиснути через часникодавку) сік лимону ( в оригіналі - з 3 дольок, але скажу чесно, я не міряла, а витиснула на око) чорний мелений перець сіль - за смаком ( я не давала) за бажанням - трошки гострої гірчиці (я додала ще 1/2 ч.л. вустерширського соусу (лишень недавно купила - такий клас!!!)
Все змішати. Смак цікавий.
Рецепт соусу - від Анішоари з кукінгу.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 14 березня 2012 00:16
Я теж дивилася цей випуск, але, чесно кажучи, слабенько вірилося, що з того щось вийде. А тут таке ВЄЛІКОЛЄПІЄ!!!!!!! А оформлення - неймовірної краси!!!!!
Я повірила відразу - вони ж таки то готували, а не лише витягали з духовки чи холодильника все готове. А ти бачила його від початку - бо я дивилася вперше з того місця, де він ківі збирав. Лише вчора одним оком побачила ще й Хоббітон, а сьогодні (перед Павловою) ми ще й пригощалися хобітовськими гамбургерами... Скоро покажу .
Я б не звернула на нього особливої уваги, якби не один компонент – який я до глибини душі вважала нашим, українським… Для приготування смачного хобітовського гамбургеру нам потрібно:
булочки для гамбургерів майонез кетчуп або ваш улюблений соус (може бути один майонез) - саме для гамбургерів я приготувала соус від Анішоари (вище на сторінці) помідор – нарізаний пластинками варений буряк – тоненько нарізаний кружальцями (пекла в мікрохвильовці - 3 бурячки + 4ст.л. води - 10 хвилин) листки салату (для моїх дітей на заміну підійде і пекінська капуста – вона більш хрумка і в цю пору року виглядає краще, ніж салата) твердий сир – тертий на грубій терці котлета для гамбургерів – з фаршу і спецій ( я ще додала пару ложок топленого масла – для ніжності) маринована цибуля – ошпарила кип’ятком, потім посипала сіллю, цукром, скропила оцтом і залишила на 20 хвилин, промила - і цибуля готова
1. Булочки для гамбургерів розрізати навпіл, підсушити на пательні без жиру.
2. Низ булочки змастити майонезом, верх – соусом, кетчупом чи майонезом – на ваш смак.
3. На нижню частину викладати: Салату
Помідори
Буряк
Тертий сир
Можна додати ще пару краплин соусу чи майонезу
Котлету
Мариновану цибулю
І цю всю гастрономічну вежу накрити верхом булочки.
Їсти над тарілкою (бажано)…
Смакота – одним словом… Рецепт від мами Фродо, розкопав М.Кожухов в Хоббітоні...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 лютого 2013 15:52
Красота і напевне смакота))) оце на ніч надивились тепер треба ще наоблизуватись спавді рецепти в вас оригінальні і саме головне не складні, що мені підходить. Дякую. P.S. А містечко таке файненьке я б не відмовилась там побувати)))
Іра, твої рецепти завжди читаю з величезним задоволення. По-перше - це завжди захоплюючі історичні цікавинки, фотографії - вище всяких похвал (відразу котиться слинка) і самі рецепти - оригінальні і нетрадиційні. І тортик і гамбургер - супер. А цікаво, тортик получається безешний чи щось інше? Від гамбургера мої діти будуть в захваті, вони таке полюблять . Дякую.
Красота і напевне смакота))) оце на ніч надивились тепер треба ще наоблизуватись спавді рецепти в вас оригінальні і саме головне не складні, що мені підходить. Дякую. P.S. А містечко таке файненьке я б не відмовилась там побувати)))
Що нескладні - це правда, ще й смачні ... Я б сама там хотіла б побувати - там є на що подивитися.
Цитата: vika
А цікаво, тортик получається безешний чи щось інше? Від гамбургера мої діти будуть в захваті, вони таке полюблять .
Тортик безешний - безе м'яке, всередині щось середнє між сушеним безе і зефіром - та й готувати легко.
Цитата: vika
Від гамбургера мої діти будуть в захваті, вони таке полюблять .
Мої також - менший син стяв наді мною і казав: "Напиши, що я з'їв три гамбургера (а потім ще одну маленьку Павлову) ) Діти люблять такі канапки, та й не лише діти...
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 14 березня 2012 09:51
Ірусю, давно безповоротно закохана у твою кулінарію. Твої рецепти - то не тільки перелік небхідних продуктів, а і цікава, змістовна розповідь. Іруся, завжди дивуюся твоїй "моторності"!!! Іноді складається враження, що маєш не 24 години на добу, а як мінімум 30!!!)))) Дякую за твою невтомність, яка дає можливість скуштувати нових цікавих страв!!!!!
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)