Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарна мандрівка з Іркою-Шкіркою
Ірка-Шкірка
13 березня 2012 23:48
Повідомлення #231


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Минулого тижня на кухні я випадково побачила передачу «В пошуках пригод» з Михайлом Кожуховим в Новій Зеландії. Мені повезло – усього там було знято 4 передачі, але саме в тій, яку я побачила, готували торт Павлова – та ще й так детально і чітко розповіли і показали, що і як робити, що я не витримала, знайшла цю передачу, подивилася ще раз і записала рецепт (вчора ввечері), а сьогодні приготувала - скажу чесно – рецепт працює на всі 100% :winked: !!! Влітку це буде улюблений тортик зі свіжими фруктами і ягодами, а сьогодні вибирати особливо не прийшлось – що знайшли, тим і прикрасили…

Історичний відступ: Анна Павлова – всесвітньо відома російська балерина, прима Маріїнського театру, вперше виконала партію «Вмираючого лебедя» (1907 р.). Покинула Росію у 1914 році, гастролювала по всьому світу. В 20-х роках минулого століття вона вперше відвідала з гастролями Австралію та Нову Зеландію. Саме там на її честь і був названий десерт «Анна Павлова». Він і досі популярний в Австралії та Новій Зеландії (і не тільки).
Ще від себе додам, що в дитинстві я не раз із захопленням дивилася фільм "Анна Павлова" (1983р.) - досі його люблю...




А ось і сам рецепт:
1. Включити духовку на 200 градусів.

2. В посудину для збивання покласти:

6 білків – кімнатної температури
500 г цукор-пудри (змолола на кавомолці)
4 ч.л. кукурудз.крохмалю
2 ч.л. ван.есенції
1 дес.л. оцту (додала винний)
4 ст.л. гарячої води


Усе це збивати на максимальних обертах протягом 12 хвилин (я закинула все в комбайн, включила, поставила таймер і пішла розмовляти по телефону з кумою :m05018: ). Потім викласти збиту масу на пергамент (попередньо намалювати на ньому коло) поставити в духовку і через 2 хвилини виключити – двері духовки не відкривати ще принаймі 2 години (можна і на ніч залишити – як в рецепті забутого печива). Ось що з того вийшло:




А далі все просто…
Збити вершки, нарізати фрукти, змастити безе щедро вершками, прикрасити (також щедро) фруктами та ягодами і одразу ж подавати на стіл – цей десерт не терпить чекання.


перші тортики - з манго, ківі та зернятками граната




для любителів "гострих" контрастів - з ківі, бананом, грейпфрутом та журавлиною - оригінальний смак, зник миттєво...



А ще кажуть, що цей десерт нагадує пачку балерини – повітряно-легеньку…

І ще одне фото - в розрізі (тобто надкуськатий) :lol:


Окрема тема для обговорення - тут

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 14 березня 2012 08:24
Перейти на початок сторінки
Ludka
13 березня 2012 23:54
Повідомлення #232


Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер
Повідомлень: 767
Реєстрація: 4.11.2011

ICQ:--

Бали: 658
Цитата: Ірка-Шкірка
«В пошуках пригод»

Ну ви точно вишуковуєте ,а я захваті. :a0a:
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
14 березня 2012 00:07
Повідомлення #233


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Я теж дивилася цей випуск, але, чесно кажучи, слабенько вірилося, що з того щось вийде. А тут таке ВЄЛІКОЛЄПІЄ!!!!!!! :tongue: А оформлення - неймовірної краси!!!!!

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 березня 2012 00:09
Повідомлення #234


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Соус від Анішоари


до риби, м'яса і всього, що вам смакує...
Вже давненько мала в "загашниках" цей рецепт, а сьогодні витягнула на світ і приготувала для гамбургерів...


В мисочку викласти:

100г майонезу
50г кетчупу
3 зубчики часнику (витиснути через часникодавку)
сік лимону ( в оригіналі - з 3 дольок, але скажу чесно, я не міряла, а витиснула на око)
чорний мелений перець
сіль
- за смаком ( я не давала)
за бажанням - трошки гострої гірчиці (я додала ще 1/2 ч.л. вустерширського соусу (лишень недавно купила - такий клас!!!)


Все змішати.
Смак цікавий.

Рецепт соусу - від Анішоари з кукінгу.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 14 березня 2012 00:16
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 березня 2012 00:13
Повідомлення #235


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Костя Люда
Ну ви точно вишуковуєте ,а я захваті


Це я люблю - шукати :smile: . Дякую :cd: !

Цитата: Pito4ka
Я теж дивилася цей випуск, але, чесно кажучи, слабенько вірилося, що з того щось вийде. А тут таке ВЄЛІКОЛЄПІЄ!!!!!!! :tongue: А оформлення - неймовірної краси!!!!!


Я повірила відразу - вони ж таки то готували, а не лише витягали з духовки чи холодильника все готове.
А ти бачила його від початку - бо я дивилася вперше з того місця, де він ківі збирав. Лише вчора одним оком побачила ще й Хоббітон, а сьогодні (перед Павловою) ми ще й пригощалися хобітовськими гамбургерами... Скоро покажу :smile: .
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 березня 2012 00:50
Повідомлення #236


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Хто чув про Хоббітон (Hobbiton)? Маленьке містечко хобітів у Новій Зеландії??? Ось як воно виглядає – казково-маленьке, зелене і реально-існуюче.







Це після зйомок «Володаря перснів» новозеландці вирішили перетворити місце зйомок в цікавинку для туристів. Ще й смаколики пропонують – як ось це:


Я б не звернула на нього особливої уваги, якби не один компонент – який я до глибини душі вважала нашим, українським…
Для приготування смачного хобітовського гамбургеру нам потрібно:

булочки для гамбургерів
майонез
кетчуп
або ваш улюблений соус (може бути один майонез) - саме для гамбургерів я приготувала соус від Анішоари (вище на сторінці)
помідор – нарізаний пластинками
варений буряк – тоненько нарізаний кружальцями (пекла в мікрохвильовці - 3 бурячки + 4ст.л. води - 10 хвилин)
листки салату (для моїх дітей на заміну підійде і пекінська капуста – вона більш хрумка і в цю пору року виглядає краще, ніж салата)
твердий сир – тертий на грубій терці
котлета для гамбургерів – з фаршу і спецій ( я ще додала пару ложок топленого масла – для ніжності)
маринована цибуля – ошпарила кип’ятком, потім посипала сіллю, цукром, скропила оцтом і залишила на 20 хвилин, промила - і цибуля готова


1. Булочки для гамбургерів розрізати навпіл, підсушити на пательні без жиру.



2. Низ булочки змастити майонезом, верх – соусом, кетчупом чи майонезом – на ваш смак.



3. На нижню частину викладати:
Салату

Помідори

Буряк

Тертий сир

Можна додати ще пару краплин соусу чи майонезу

Котлету

Мариновану цибулю

І цю всю гастрономічну вежу накрити верхом булочки.


Їсти над тарілкою (бажано)…

Смакота – одним словом…

Рецепт від мами Фродо, розкопав М.Кожухов в Хоббітоні...

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 2 лютого 2013 15:52
Перейти на початок сторінки
Яілатан
14 березня 2012 01:56
Повідомлення #237


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1213
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1173
Реєстрація: 23.11.2011

ICQ:--

Бали: 3848
Красота і напевне смакота))) оце на ніч надивились тепер треба ще наоблизуватись :lol: спавді рецепти в вас оригінальні і саме головне не складні, що мені підходить. Дякую.
P.S. А містечко таке файненьке я б не відмовилась там побувати)))
Перейти на початок сторінки
vika
14 березня 2012 09:25
Повідомлення #238


Файна господиня
  • 51

Репутація: 168
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 400
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 882
Іра, твої рецепти завжди читаю з величезним задоволення. По-перше - це завжди захоплюючі історичні цікавинки, фотографії - вище всяких похвал (відразу котиться слинка) і самі рецепти - оригінальні і нетрадиційні. І тортик і гамбургер - супер. А цікаво, тортик получається безешний чи щось інше? Від гамбургера мої діти будуть в захваті, вони таке полюблять . Дякую.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
14 березня 2012 09:49
Повідомлення #239


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Яілатан
Красота і напевне смакота))) оце на ніч надивились тепер треба ще наоблизуватись :lol: спавді рецепти в вас оригінальні і саме головне не складні, що мені підходить. Дякую.
P.S. А містечко таке файненьке я б не відмовилась там побувати)))


Що нескладні - це правда, ще й смачні :lol: ...
Я б сама там хотіла б побувати :p0127: - там є на що подивитися.

Цитата: vika
А цікаво, тортик получається безешний чи щось інше? Від гамбургера мої діти будуть в захваті, вони таке полюблять .

Тортик безешний - безе м'яке, всередині щось середнє між сушеним безе і зефіром - та й готувати легко.

Цитата: vika
Від гамбургера мої діти будуть в захваті, вони таке полюблять .

Мої також - менший син стяв наді мною і казав: "Напиши, що я з'їв три гамбургера (а потім ще одну маленьку Павлову) :tongue: )
Діти люблять такі канапки, та й не лише діти...


Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 14 березня 2012 09:51
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
14 березня 2012 09:55
Повідомлення #240


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Ірусю, давно безповоротно закохана у твою кулінарію. Твої рецепти - то не тільки перелік небхідних продуктів, а і цікава, змістовна розповідь. Іруся, завжди дивуюся твоїй "моторності"!!! Іноді складається враження, що маєш не 24 години на добу, а як мінімум 30!!!))))
Дякую за твою невтомність, яка дає можливість скуштувати нових цікавих страв!!!!!

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 вересня 2020 11:10

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 13
Гостей: 8
Користувачі: Josephclatt
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100