Форма 20 на 30 см.
Бісквіт: 5 яєць 1 скл. цукру 5-6 ст. л. борошна 100 г мелених горіхів 1,5 ч. л. порошку до печива
Прошарок: 4 білки 1 скл. цукру 2 ст. л. крохмалю 100 г кокосової стружки
Крем: 4 жовтки 2-3 ст. л. цукру 1 ст. л. борошна 1 банка консервованих ананасів 400 г масла
Бісквіт: Жовтки відділити від білків та збити з цукром. Окремо збити білки та легенько вимішати ложкою зверху вниз зі збитими жовтками (додавати білки не всі одразу, а порціями за 3-4 прийоми). Додати борошно та порошок до печива і легенько перемішати ложкою. Додати мелені горіхи і теж легенько перемішати. Випекти 2 коржі.
Прошарок: Білки збити до пишності, потрохи підсипати цукор та продовжувати збивати до утворення стійких піків. Далі додати крохмаль та легенько вимішати ложкою зверху вниз. В кінці додати кокосову стружку та вимішати. Випікати на пергаментному папері при температурі 170-175 °С близько 20 хв.
Крем: Жовтки злегка збити з цукром, додати борошно та вимішати до однорідності. Розвести соком з банки ананасів. Поставити на маленький вогонь та, постійно помішуючи вінчиком, заварити до загустіння. Окремо збити масло та по ложці додавати заварену масу. Ананаси дрібно нарізати. Вимішати їх з кремом.
Перемащувати так: бісквіт - крем - кокосовий прошарок - крем - бісквіт - крем. Зверху обсипати кокосовою стружкою.
Мої зміни: Ананаси я не вимішую з кремом, а посипаю поверх крему при перемащуванні пляцка.
Джерело: рецепт від моєї тьоті
|