|
Маковий корж: 1 ст ложка натурального меду, 1скл цукру, 5яєць, 150 г топленого масла1 ст л крохмалю, 2ст л борошна, 5 кислих яблук, почищених і порізаних кубиками, 1 ст л порошку до випічки,2 скл меленого маку Персиково-сирні коржі:0,5 кг борошна, 250 г маргарину,3 жовтки, 1 скл цукру,1 ст ложка поршку до випічки, 1 п ванільного цукру Сирна маса:1 кг сиру, 3 яйця,2 білки,2 ст л манки,1 п ванільного цукру, 2 скл цукру, 2 банки консервованих персиків. Крем: 1 б сирого згущеного молока,350 г масла, трохи сиропу з персиків. Шоколадна поливка:3 ст л какао,3 ст л цукру, 3 ст л сметани,0,5 ст л масла.
Для макового коржа жовтки збити з цукром, додати мед і маргарин.Далідокласти збиті білки та всі сухі інгрідієнти, й добре вимішати, всипати порізані яблука. Пекти 40-50 хв при температурі 150 градусів. Для персиково-сирних коржів змішати муку та маргарин, жовтки, цукор,порошок до випічки та ваніль.Замісити тісто, розділити на 2 частини, викласти на змащені бляшки. Сир змолоти, додати цукор, жовтки і збиті на піну білки, манку. Розділити на 2 частини і викласти на тісто.Зверху розкласти порізані персики, пекти при 150 градусах 40 хв. Охолодити. Для крему- згущене молоко збити з маслом, влити трохи сиропу з персиків. Перемащувати пляцок так: корж сирний персиками догори, крем,маковий корж, крем,сирний корж персиками донизу. зверху залити поливкою.
Джерело: Рецепт пляцка- власна імпровізація.
|
|