Квасолю замочити на кілька годин в холодній воді і зварити до півготовності (я зварила до готовності). Воду злити, а квасолю пропустити через м'ясорубку з найдрібнішими вічками.
В яйцях відділити білки від жовтків. Білки поставити до холодильника, а жовтки розтерти з цукром і щіпкою солі. Додати сюди мелену квасолю, всипати сухарі, перемелені горіхи, порошок до печива, есенцію (можна і не додавати) і збиті в круту піну охолоджені білки. Все перемішати. Тісто получається таке, як на бісквіти.
Тісто розділити на три частини. Форму вистелити пепером для випічки, змастити олією і викласти ложкою тісто.
Випікати в розігрітій духовці до готовності (в мене 30-40 хв.). Готовність перевіряю дерев'янною палочкою (сірником).
Крем: Масло кімнатної температури збити міксером, додати каву і потрохи вливати згущене молоко з какао.
Охолоджені коржі перекласти кремом. Прикрасити за бажанням.
Знайшла цей рецепт в старій записній книжці, років йому щонайменше - 25-30, то може для когось він і не новинка. Але я спекла вперше на сьогодні - на день Матері. Мамам (моїй і чоловіковій) - сподобалось. Свекруха все не хотіла вірити, що він без муки, а лише з квасолі.
Джерело: Мій старий записник з рецептами.