|
Для тіста 75 г цукру 75 г холодного вершкового масла 200 г борошна 1 ч. л. розпушувача щіпка солі 1 яйце
Сирна начинка 3 жовтки 750 г творогу 1,5 п. порошку ванільного пудингу (або 60 г кукурузного крохмалу) 1 п. ванільного цукру або 1 каплю ароматизатора сік 1 лимона 150 – 200 г цукру 150 мл олії 400 мл молока
Безе 100 г цукру 3 охолоджені білки
Масло нарізаємо шматочками, змішуємо з цукром. Додаємо яйце, сіль, пересіяне борошно та розпушувач. Замішуємо гладке тісто і кладемо його в холодильник на 30 хв.
2/3 тіста викладаємо на дно змащеної маслом форми, а з 1/3 тіста формуємо бортик висотою 4 см.
Беремо яйця, відділяємо білки від жовтків. Посуд із білками кладемо у холодильник. За цей час сир перетираємо блендером або за допомогою м'ясорубки. Додаємо цукор, порошок ванільного пудингу (крохмал), жовтки, ванільний цукор, лимонний сік і олію змішуємо до гладкої суміші. Невеликими порціями, постійно помішуючи додаємо молоко. Сирну масу виливаємо на тісто і випікаємо у духовці 45-50 хв при 180 - 190°Ц Витягуємо з холодильника білки і взбиваємо, поступово додаючи цукор. Білково-цукрову суміш викладаємо зверху на гарячий торт і печемо 15-20 хв при 150-160°Ц . При охолодженні торта мають з’явитися крапельки. Пиріг неймовірно смачний.
P.S. Залежно від того який пудинг ми додаємо, отримаємо новий смак
Джерело: Рецепт взяла на http://forum.say7.info
|
|