Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пляцки (випічка Західної України) » Київська сакура
 

Київська сакура

6 квітня, 2013  |  Коментів (16)  |  Рубрика: Випічка » Пляцки (випічка Західної України)
 

Київська сакура

Рожевий корж
205 г манної крупи
165 г цукру
250 мл води
90 г борошна
40 г киселю зі смаком малини / у складі киселю не має бути цукру /
100 мл олії / даю оливкову/
1 ч. л. розпушувача

Корж - безе:
3 білки
200 г цукру
25 г крохмалу
100 г улюблених горіхів (помелених)


Крем Шарлот
250 г масла
225 г цукру /давала 200 г /
1 яйце
150 г молока
10 г ванільного цукру
10 г какао /я не давала/
2 ст. л. коньяку

Приготування рожевого коржа
Насипаємо у посуд манну крупу , цукор, воду, перемішуємо і залишаєм на 3-4 години, щоб манка набухла. Потім вливаємо олію, перемішуємо до однорідності. Додаємо просіяне борошно, розпушувач та кисіль.
Тісто викладаємо у змащену форму /діаметр 26 см).
Випікаємо 30 хв при ~180-200°С (час випічки залежить від глибини форми, готовність перевіряємо дерев'яною палочкою - щоб тісто не липло).

Приготування коржа - безе
Взбиваємо білки з цукром у пишну піну. Всипаємо крохмал, змішаний з горіхами і акуратно мішаємо. Викладаємо у форму, застелену пегаментом.
Печемо при 140 градусах 1-1,5 години.

Приготування крему
Яйце збиваємо з молоком, проціджуємо, тоді даєм цукор і варимо сироп.
Взбиваємо масло добіла, додаємо охолоджений зварений сироп і далі взбиваєм.
У майже готовий крем даємо коньяк і ванільний цукор.

Джерело: рецепт від бабусі

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: KASYA (6 квітня 2013 17:45)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Такий смачненький і веселенький пляцок!


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#2 написав: Ксенічка (6 квітня 2013 18:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Олеся," Київська сакура" чудовенька!! Така красива!!
 



#3 написав: ОЛЕСЯ (6 квітня 2013 19:22)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Спасибі a0a . А ще неймовірно смачна. tongue


--------------------
 



#4 написав: oksana d (6 квітня 2013 19:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 299
Супер! Такий кольоровий і неймовірно смачний! a0a
 



#5 написав: sunnygirl (6 квітня 2013 20:29)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 106
Пляцок дуже гарний у розрізі і апетитний.
 



#6 написав: ОЛЕСЯ (6 квітня 2013 22:41)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
oksana d,
sunnygirl,
спасибі


--------------------
 



#7 написав: Darka (9 квітня 2013 08:43)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Олеся,дякую за красоту.Кисіль має бути польський?В мене є як колись продавався в брикєті але він солодкий,то напевно не підійде.Маю оказію для такого тортика,рожевого. winked


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#8 написав: ОЛЕСЯ (9 квітня 2013 22:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Цитата: Darka
Кисіль має бути польський?

Кисіль польський без цукру і дуже смачний. Кисіль у пачці - це картопляний крохмал + фарбник + ароматизатор.


--------------------
 



#9 написав: daisy (15 квітня 2013 21:33)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 37
Який гарнющий!!! 3fb
 



#10 написав: ОЛЕСЯ (18 квітня 2013 16:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Усім спасибі. Сподіваюсь сподобається любителям солодкого tongue


--------------------
 



#11 написав: Кіра (26 квітня 2013 19:29)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
яка красаааа))))) обовязково спечу
 



#12 написав: Майя Шутенко (30 жовтня 2013 22:27)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
ОЛЕСЯ,дуже сподобався рецепт,просто казка.Шкода,що раніше його не бачила.
Дуже дякую)))Який ще крем можна спробувати до "Сакури"?,
 



#13 написав: ОЛЕСЯ (7 листопада 2013 16:20)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Цитата: Майя Шутенко
Який ще крем можна спробувати до "Сакури"?,
Майя Шутенко будь який із додаванням масла (заварні). Тільки не дуже солодкий - бо коржі самі по собі солодкуваті.


--------------------
 



#14 написав: olyaveres (25 листопада 2013 12:56)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
а куди діти жовтки
 



#15 написав: ОЛЕСЯ (16 січня 2014 20:01)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
Цитата: olyaveres
а куди діти жовтки


Спекти ще один пляцок такий або печення на жовтках


--------------------
 



#16 написав: Oksanochka (27 лютого 2014 09:12)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 48
в мене питання.дуже сподобався пляцок але що робити коли не мае кисилю?
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 13
Гостей: 9
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100