|
Рожевий корж 205 г манної крупи 165 г цукру 250 мл води 90 г борошна 40 г киселю зі смаком малини / у складі киселю не має бути цукру / 100 мл олії / даю оливкову/ 1 ч. л. розпушувача
Корж - безе: 3 білки 200 г цукру 25 г крохмалу 100 г улюблених горіхів (помелених)
Крем Шарлот 250 г масла 225 г цукру /давала 200 г / 1 яйце 150 г молока 10 г ванільного цукру 10 г какао /я не давала/ 2 ст. л. коньяку
Приготування рожевого коржа Насипаємо у посуд манну крупу , цукор, воду, перемішуємо і залишаєм на 3-4 години, щоб манка набухла. Потім вливаємо олію, перемішуємо до однорідності. Додаємо просіяне борошно, розпушувач та кисіль. Тісто викладаємо у змащену форму /діаметр 26 см). Випікаємо 30 хв при ~180-200°С (час випічки залежить від глибини форми, готовність перевіряємо дерев'яною палочкою - щоб тісто не липло).
Приготування коржа - безе Взбиваємо білки з цукром у пишну піну. Всипаємо крохмал, змішаний з горіхами і акуратно мішаємо. Викладаємо у форму, застелену пегаментом. Печемо при 140 градусах 1-1,5 години.
Приготування крему Яйце збиваємо з молоком, проціджуємо, тоді даєм цукор і варимо сироп. Взбиваємо масло добіла, додаємо охолоджений зварений сироп і далі взбиваєм. У майже готовий крем даємо коньяк і ванільний цукор.
Джерело: рецепт від бабусі
|
|