|
Крем 300 г сметани 20% 1 яйце 2 ст. л. борошна ( я давала кукурудзяний крохмал) 120 г цукру 1 г ванілі 200 г масла
Для медових коржів 4 яйця 1 скл цукру ( 250 мл) 3 ст.л. рідкого меду 1 ч.л. соди гашеної оцтом (лимонним соком) 1,5 скл. борошна
Змішуємо сметану, яйце, ваніль, борошно і цукор, поміщаємо на водяну баню і варимо до загустіння. Після цього залишаємо, нехай охолоне до кімнатної температури. У цей час збиваємо до білого кольору масло (має бути кімнатної температури). Продовжуючи збивати, вводимо остиглий крем.
Крем на смак схожий на морозиво пломбір.
Приготування медових коржів Збиваємо білки з цукром до гострих піків, щоб аж стояли, додаємо по одному жовтки, рідкий мед, погашену соду та борошно, не припиняючи збивати міксером. Тісто має бути як густа сметана. Виливаємо у форму, змащену маслом та посипану борошном та випікаємо при 170-180 градусах хвилин 40 -50. Діаметр форми 26 см. Якщо випікаємо у мультиварці, то 50-60 хв. на режимі випічка. Готовність перевіряємо шпажкою (якщо тісто не липне, то бісквіт готовий).
Джерело: Рецепт крему від natapit . Велике спасибі за рецепт медового бісквіту Pito4ka тут.
|
|