Маршмеллоу-це жувальний зефір,у складі якого входить,цукор,желатин крохмаль і глюкоза.Тому він і підходить добре на основу до мастики!!!Мастика з нього еластична,гарно розкачується і смачна!
РЕЦЕПТ100 гр жувального зефіру
2 чайні ложки води розведеноі з лимонною кислотою(на кінчику ножа)
250 гр цукрової пудри
зефір висипати в миску,влити воду з лим. к-тою і відправити в мікрохвильовку.Зефір має збільшитись в обємі і змязкнути(навіть зріднути).На різних форумах пишуть різний час розігрівання,то залежить від мікри,я розігріваю 1 хв.
коли зефір розігрітий,добре перемішати його до однорідної масси.В цей момент можна також додавати барвники!
по трохи підсипати пудру і добре вимішувати.
Пудра має бути пересіяна через сито!!!коли стане важко місити ложкою,продовжувати вимішувати руками
коли мастика вже тримає форму,виложити її на дошку посипаною пудрою і добре вимішувати,при тому пудри підсипати не багато,тільки для того ,щоб мастика не чіпалась рук.Мастика хоче добре виміситись!!!
загорнути мастику в плівку чи салофан і відправити в холодильник на 1-2 години!
Коли мастика в холодильнику затвердне,її можна пару секунд розігріти в мікро(але не багато,тільки трошечки!!!
Якщо сталось так,що ви перегріли мастику,то почекайте нехай вона підстигне і,підсипаючи пудрою чи крохмалем(щоб не липла до рук),вимісіть її знову,і можна з нею пацювати!!!
Мастику можна зберігати в холодильнику до 2 місяців,потім вона пересихає.А в морозилці-до 6 місяців!!!Тільки її важче розігріти,краще попередньо(1 день перед) вийняти її з морозилки!!!
В кого виникають ще запитання,то питайте!!!