Цитата: Ірця
Ой як пахне!!!!!!!! Дякую за запрошення,вже йду в гості на таку смакоту.
Іринко,чекаю з радістю,чай наливаю і печиво приготувала!!!!
Цитата: Марія Митник
Майя Шутенко,
Хоч нас розділяє відстань,близько500-550 кілометрів,зате приємно-пахучий запах Вашої кухні в мене відчувається дуже добре.СМАКОТААААА.
Марієчко,від усієї душі запрошую і пригощаю!!!!
Цитата: vika
Майя, дуже-дуже апетитне печенько!!!
Віка!!!Я вдячна Тобі за коментарі і і довіру до моїх рецептів!!!Заходь частіше)))
Цитата: Ксенічка
Майєчко,як завжди смачно,гарно та вчасно!!Чудове печиво, пахне святом та потрапляєш в атмосферу тепла, затишку та родинного вогнища!!
Нехай ці веселі свята принесуть у Ваш дім радість, затишок та добробут!!
Ксенічка!!!Дякую!Скуштуйте солодкі кульки!!!Впевнена,будете заходити до мене за ними ще))))
Дівчатка!!!
Дякую всім!!!!Як приємно бачити всіх Вас,любі мої,на сторінках моєї кухоньки.Завжди рада зустріти Вас і щедро пригостити смачненьким.
Готувати дуже люблю,але не завжди є час фотографувати страви.
Декілька знімків зробила,буду показувати .
№1Ось таку закусочку готувала на Новий рік,відомий всім "Грибок"
Салат"Грибочки"на галявині)))
рецепт від майстра -кухаря В .Пасько,відривний календар за 1980р.
Консерва"Сардини"-1
жовтки яєць-5
чорнослив-10 штук
смажена цибуля-1 шт.
майонез-1 упаковка
зелень для прикрашання
три червонобокі яблука для оздоблення" шапочок".
Можна і помідори взяти.
Зварити яйця,охолодити їх,розрізати навпіл і акуратно дістати жовтки.
Відцідивши зайву рідину,-розім"яти сардину виделкою,додати жовтки круто зварених яєць,дрібно посічений чорнослив ,смажену цибулю і гарно вимішати з майонезом так,щоб маса була однорідною,схожою на пасту.
Акуратно начинити половинки білків салатиком і прикрасити.
Такі"Грибочки"можна приготувати з м"ясною начинкою!!!!
Щоб "грибочки" були схожі на білі гриби-яйця розрізати так:для начинки залишити більшу половину білка,для шляпок меншу."Шляпки"проварити на маленькому вогні у чайній заварці-,до отримання бажаного кольору. №2Млинчикові "торбинки "з начинкоюДід Мороз приніс подаруночки для звірят.
Дітям буде цікаво.Викласти "торбинки"на пласкій тарілці і оформити композицію.
Тісто для млинчиків готуємо за улюбленим переписом.
Я люблю ось цей,
від Дарії Цвек з книги"До Святкового столу".Точний рецепт і млинчики вдаються завжди,навіть перші получаються-гарні.Люблю це тісто використовувати для налисників із солоною начинкою.
200гр.борошна
0,5 л.молока
2 яйця
1 ст.л. сметани
1 ч.л. цукру
сіль
Яйця розтерти зі сметаною та цукром ,посолити,влити склянку молока і добре вимішати.Додати борошно.ще раз розмішати,щоб не було грудочок.Влити решту молока,розколотити суміш
Невеличку сковорідку розігріти ,змастити її шматочком несолоного сала і смажити млинчики,наливаючи тоненьким шаром тісто.Смажимо з обох боків,але так,щоб одна сторона млинчика була більш рум"яною.На нього ми покладемо начинку.Другий бік налисника може бути лиш ледь підсушеним.
Начинити млинчики ,скрутити рулетиком,вмочати в яйце,потім в сухарі і обсмажуємо на вершковому маслі до апетитного рум"яного кольору.
А ми зробимо торбинки,а не рулетики)
Начинка 1)відварну курятину порізати на маленькі шматочки,додати підсмажену на вершковому маслі цибулю,посічені та підсмажені гриби.Посолити та поперчити за смаком.Начинити млинчики,та закріпити кільцями маринованої ріпчатої цибулі,або пір"ям зеленої .
2)відварну курятину посікти на дрібні шматочки,додати підсмажену порізану цибулю і потертий твердий сир.Все переміщати,додати посічену зелень петрушки.Начинити млинчики.
СолодкіНалисники з сирним кремомсир кисломолочний-200гр.
заварний крем 1 пачка-я брала ванільний
Крем зварити на 1/2 порції води ,що вказано в рецепті,охолодити,-збити блендером в пухку масу разом із сиром, можна додати вишеньки,розклавши їх рядочком по краю млинчика,коли намащуємо кремом,скрутити рулетиком.Нарізати навскоси.Подавати охолодженими до чаю,кави.
Ароматні і смачненькі.
Млинчиковий пиріжок з яблукамиУ вогнетривку посудину викладаємо шарами,-спечені млинчики , кожен змастити розтопленим вершковим маслом,покласти потерті на грубу терку яблука і посипати цукром.Так викласти всі млинчики.Зверху залити сметаною ,збитою з яйцем і цукром.Поставити у духовку на 20 хвилин температура-180"
Смакота!
.