Дякую,
Настя.
Я тут після суботньої праці посмакувала каву по-королівськи від Іринки і взялася пекти медівник.
Медівник пухкий1скл цукру
1скл меду
півсклянки молока
80 г маргарину
1 яйце
цедра з 1 лимона
щіпка меленої кориці
1/2 ч.л. соди
на кінці ножа розпушувача для тіста
муки для замішування тіста середньої консистенції(густішого, ніж сметана)
50-100 г мелених горіхів для посипки.
Я все мішала у процесорі комбайна.
Спочатку маргарин добре розтерти з цукром до білого кольору, додати яйце і підігрітий мед, прянощі, молоко, муку з содою і розпушувачем.
Тісто викласти у форму, змащену і застелену пергаментом. Розрівняти по формі змоченою у воді ложкою, посипати горіхами. Пекти при 180 градусах 40-50 хв.
Виростає пухкий медівник, схожий на бісквітне тісто.
Верх я ще посипала цукровою пудрою, бо дала в тісто 2/3 скл. цукру--виявилось замало.форма 29х25 см