Роблю заготовки для свого флеш-мобу, бо, напевно, гайнемо в тих числах у Карпати. Читати зможу з ноута, а фото і текст напишу заздалегідь :))
Кольоровий рис з куркоюПродукти:4 курячих стегон
1 цибуля
1 морква
1 червоний перець(цього разу не мала)
жменька зеленого горошку(може бути кукурудза консервована)
1 скл. рису
100 мл білого сухого вина
2 зубці часнику
олія для смаження
1скл. курячого бульйону або окропу
сіль, перець
Приготування:Курячі стегна помити, замаринувати: натерти вичавленим часником, сіль, перець, вино. Нехай промаринується 15-30 хв.
Обсушити салфеткою і обсмажити у сильно розігрітій олії до рум'яної шкоринки.
Овочі порізати кубиками 1x1 см. Курку вийняти.
Я жир перелила у каструлю з товстим дном.
У цьому ж жирі обсмажити покраяну цибульку, моркву, перець, вкінці додати горошок. Овочі мають залишитися злегка хрумтячими, не втратити форму. Додати промитий рис, перемішати, щоб пропитався соками.
Викласти зверху куски курки, залити бульйоном, щоб вкривав на 1 см рис. Посолити. Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і тушити під кришкою 30 хв. Попробувати, чи м'який рис. При необхідності ще додати бульйону і тушити ще 10 хв.
Смакота.
*У мене не було солодкого перцю, то змастила куски курки домашньою аджикою(а там і чілі, і вся компанія:)))
Ідею взято з журналу
trio-miaЯ такий рис завжди робила просто з кукурудзою і мисливськими ковбасками(з передачі Б.Бурди) або просто гарнір: потушений з морквою і цибулькою.
але ця страва смачніша-кольоровіша-смачніша!