Ліниві вареникиЯ, напевно, не дуже детально пишу свої рецепти, особливо всякі популярні, бо ж навіщо господинькам пояснювати, як це робиться.
Та недавно молоденька господинька просила писати детальніше.
Постараюсь виправитися.
Отже,
зварила банячок картоплі(3х літровий). Зварила у підсоленій воді, відцідила, зробила пюре.
Коли трохи охололо, перем'яти ще раз з 300г сиру домашнього, добре віджатого.
На стіл присипати борошна, викласти повністю охолоджену картоплю з сиром, звобити посередині ямку, туди розбити 2 яйка, ще посолити. Борошном вимісити м'яке тісто, щоб не липло до рук. Скатати кулю, накрити рушничком. Відрізати по куску тіста, скачати валиком, товщиною з палець, фасонним коліщатком нарізати навскіс. Вироби поскладати на присипані борошном дощечки.
Тим часом закипає підсолена вода у двох каструлях. Кидати на окріп вареники, помішати, як спливуть, нехай ще 3хв поваряться на середньому вогні, вийняти з окропу, сполоснути холодною водою, полити розтопленим маслом.
Подавати зі сметаною або соусом бешамель.
смачного.
Ох, це описування завжди найважче.