Багети рецепт з книги Рішара Бертіне "Свой хлеб". Побачила у жежешці у raechka_sav Тісто:
- 40г дріжджів (за рецептом 10 г "живих"або 5г сухих)
- 500г борошна
- 10г солі
- 350мл теплої води
Приготування:
тісто замісити і вимішувати 20 хв при ручному замісі. Зробити з тіста кулю, накрити рушником і залишити підходити 1 год.
Сформувати 4 багети. Я поклала на присипаний мукою рушник і залишила підходити ще на 30 хв.
За той час духовку нагріти до 250 градусів.
На протвень застелити папір, я змастила олією. Викласти багети, зробити високі складки з паперу між багетами, щоб не доторкалися один до одного.
Канцелярським ножем або гострим лезом зробити надрізи по довжині кожного багета
з пульверизатора побризкати стінки духовки.
Випікати 10 -12хв. до золотистої кірки (у мене більше в моїй духовці)