А тепер про
яблучний оцетОсь минув місяць, як він настоявся. Пахне неймовірно! Можу тепер не купляти всяких магазинних аналогів. Тут я знаю, які яблучка туди пішли, який мед. Ось і очікуваний результат!
А робилося все так за рекомендаціями Маші(
lunetta_mama):
На 3х літрову банку:
яблук 1кг
води 1250 г
цукру(меду) 250г
(другий раз ще додати 50-100г на 1 л отриманої рідини)
хліб житній 50г.
Все зважити. Банку ошпарити окропом. Вода+цукор перемішати. Яблука натерти на терці разом з шкіркою. Все перемішати, викласти у банку, чергуючи кубиками хліба. накрити марлею (при 25 градусах у приміщенні витримати 10 днів). Перемішувати 1-2р на день.
Ось така яблучна маса після бродіння: із запахом шампанського, з шумом, яблука майже розчинилися.
Процідити, додати мед і прикрити. нехай пасивно бродить ще 2-3 тижні. Має стати прозорим. Якщо є осад, знімати з допомогою гумової трубки.