У мене дуже смачний хліб, який гарно нарізається тонкими скибками і дуже смачний.
Хліб для сандвічів та бутербродівПотрібно:
600 г борошна
25г дріжджів розтерти з 3 ст.л. цукру
1,5 ч.л. солі
1 яйце
57г масла розтопити, остудити
340г молока теплого
Крім цього:
2 ч.л. паприки солодкої
2ч.л. води
2ч.л. олії, сіль
Замісити тісто, вкінці замісу влити масло. Місити довго, поки тісто не почне легко відриватися від стінок миски. Накрити рушничком, нехай підростає 2 год. Розкачати в прямокутник 45 на 30 см.
Змастити паприкою, відступаючи від країв. Скрутити в рулет із короткої сторони. Шов змастити водою з допомогою пензлика. Форму змастила тільки олією. Тісто викласти швом вниз.
В результаті вийшло якраз на довгу вузьку форму 33 на 12 см.
Накрити рушником, нехай підросте. Духовку попередньо нагріти до 200 градусів.
Хліб змастила міцною чайною заваркою.
Пікся 45 хв. Один бік ідеальний, другий випнувся кудись :)
В рецепті писало, що має вийти два хліба по 450г, я все поклала в одну форму, то йому трохи тісно було.
Хліб побачила на сайті
nimbul.ru. Там він без начинки, але коли вже розкачала тісто, мусила чимось начинити, згадала про начинку, яку навчила мене Маша
lunetta_mama.