Доброго ранку!
А я знову зі своїми експериментами зі слойками.
Струдель із здобного листкового тіста
Для тіста:
500г борошна
50г цукру
щіпка солі
1 ч.л. ванільного цукру
50 г маргарину
1/8 л молока
40г дріжджів
Для прослойки:
100г масла
100 г борошна.
Для начинки:
2 л яблук, очищених і нарізаних тонкими пластинками*
пригорща родзинок залити водою для набухання.
Приготування:
Борошна всипати в миску, додати цукор, сіль, ванільний цукор. Маргарин кімнатної температури нарізати маленькими кусочками і розкласти на борошно. Молоко, дріжджі розмішати і влити в миску, замісити. Мені потрібно було ще кілька ложок молока, щоб тісто було м'яке.
Масло перетерти з борошном для прослойки. Обидві маси покласти у холод.
Через 1-2 год. тісто перемісити, ще раз поставити на холод на 30 хв.
Масу для прослойки сформувати у вигляді плоского широкого бруска 1/2 см.
Тісто розкачати у корж і на нього покласти масу з масла. Корж згорнути, склати втричі, розкачати і знову скласти втричі. Підставити на холод на 15 хв.
Цю процедуру повторити двічі.
Тісто розкачати, розрізати на дві половинки, розкачати два прямокутні коржі товщиною 1/2 см, довжиною приготовленої форми. Нанести начинку, скрутити рулети.
Я з кінців рідрізала зайві кусочки, скатала з них 6 маленьких кульок. Викласти рулети у форму. Гострим ножем зробити по 3 поперечні надрізи, в них покласти кульки з тіста.
Розстойка в теплі 25 хв. Пекти у попередньо нагрітій духовці при 230градусах 15 хв., потім при 200-- ще 20 хв.
Готовий струдель посипати цукровою пудрою.
* Яблука у мене з дуже твердих сортів. Тому я їх попередньо протушила у глибокій сковороді. Для цього налила кілька ложок води,+ 1/2 скл. цукру+ яблука. За 10 хв. зм'якли, але трималися цілі.
**Ще гарно викласти струдель у кільцеву форму з діркою
**Ще одна смачна начинка:
250г повидла, 50г масла, 100г цукру, 1 яйце, 30г какао, 30г солодкого і 5г гіркого мигдалю.