Давненько я не експериментувала з улюбленим листковим тістом!
От закінчила великий обсяг роботи, можна і бонус отримати, заодно і нагода--іменини донечки!
Отже--
Святкова слойка з білим кремомДля тіста:300г борошна
280г вершкового маргарину
1десертна ложка оцту
1 яйце
5г солі
Для крему:4яйця
120г цукру
ванільний цукор 1п.
100г борошна
800мл молока
4 консервовані персики без шкірки порізати смужками
(або яблука пластинками, відварені в цукровому сиропі)
Приготування:1) 250г маргарину з холодильника потерти на терці, змішати з 80г борошна, сформувати бруском і поставити у холодильник.
2)Із решти борошна, 30г маргарину, 1 яйця, оцту і соленої води замісити м'яке тісто, як на вареники. Тісто місити на стільниці до утворення пухирців з повітрям, накрити кухонним рушником і залишити на 20 хв.
Про прослойку тіста ви все знаєте
покрокове приготування тутТісто розкачати в товстий пласт, покласти на середину брусок з холодильника, загорнутисторони пласта догори, розкачати легко, слідкуючи, щоб рівномірно розподілилось масло по тісті. Скласти втроє і поставити на 20 хв. в холодильник(я накриваю тісто пекарським папером). Розкачування-охолодження повторити ще двічі.
Готове тісто розкачати, розрізати навпіл, покласти на дві форми, поколоти вилкою, пекти при 200 градусах до золотистого кольору.
Коржі дуже повітряні, ніжні, їх акуратно переносимо на дошку для вистигання.
Один корж змастити товстим шаром крему, зверху покласти другий* Посипати ванільною цукровою пудрою.
*можна верхній корж зразу порізати квадратиками і викласти зверху(для кращого нарізання)
Приготування крему: 4 жовтки, 60г цукру, 100г борошна розмішати з 200г холодного молока і , неперервно помішуючи влити до решти киплячого молока, заварити, охолодити.
Білки збити (з 60г цукру+щіпка лимонної кислоти) до твердих піків. Все разом вимішати ложкою.**
**цікавий крем!
вже наготувала замість білків масло, та все ж ризикнула--і не дарма!
дуже легкий і смачний крем!
Рецепт з книги "500 видов домашнего печенья".
Кусочок для вас!