Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки-1, запрошую у світ моїх смаків :)
sunnygirl
28 вересня 2010 09:59
Повідомлення #341


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
гарненькі канапки мабуть смачненькі.
Перейти на початок сторінки
Славочка
29 вересня 2010 12:43
Повідомлення #342


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
А в мене знову для вас страва з категорії "швидко і смачно"!
Рататуй на тостах


Звичайно це ніякий не рататуй, особливо після чудового його виконання у флешмобі Іринкою(Ірка-Шкірка). Але як псевдо варіант швидкого приготування теж цікавий.


Отже, потрібно
2 баклажани*
2 болгарських перці (в мене жовтий і червоний)
2 великих помідори
2 фіолетові цибулини
1 ч.л. сухого орегано
сир моцарелла(фета)
сіль, перець
оливкова олія
гірчиця не гостра
базилік
тостовий хліб

В оригінальному рецепті всі овочі потрібно нарізати кубиками, полити оливковою олією, посолити, поперчити, +приправи і викласти на деко. Запікати 15 хв, періодично помішуючи. Я з успіхом все це зробила у глибокій сковороді.

Тим часом у тостерниці зарум'янити тости. Змастити гірчицею, посипати базиліком, викласти рататуй і кусочки сиру і ще на хвилинку у мікрохвильовку до розплавлення сиру.
Смачного!
*Баклажани в мене були мариновані і дуже гострі. Якщо брати свіжі, то
попередньо посолити, щоб вийшла гіркота, промити під проточною водою.
Ідею взято в жж Тані olsanka.
Ще на сніданок залишилось:)))

Повідомлення відредагував Славочка - 30 вересня 2010 23:42
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
29 вересня 2010 13:58
Повідомлення #343


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
winkedСмакота winked !

Цитата: Славочка
ще на 5 хв. у мікрі


Це в якому режимі - запікання? у мене сир плавиться до хвилини часу, а за 5хв тости б розмокли від начинки зверху?

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 29 вересня 2010 14:58
Перейти на початок сторінки
gutka
29 вересня 2010 14:00
Повідомлення #344


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Славочка
Рататуй на тостах

ОЦЕ - смАкота winked
....а у мене немає ні тостера ні мікрохвильової печі request

Повідомлення відредагував gutka - 29 вересня 2010 15:02
Перейти на початок сторінки
Славочка
29 вересня 2010 14:33
Повідомлення #345


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Іруся, поправляю request . То 5 хв в духовці, а в мікрі і 1хв вистачить!
Катю, в рецепті Тані (olsanka) просто на шматочках багету і в духовку, і так хрустітиме-смакуватиме!
Перейти на початок сторінки
Natalyadiva
29 вересня 2010 21:21
Повідомлення #346


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 24.05.2009

ICQ:--

Бали: 4315
Апетитно виглядає! Смакота!
Перейти на початок сторінки
Славочка
30 вересня 2010 22:02
Повідомлення #347


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Наталочко, смачно, вгощайся!
Перейти на початок сторінки
Славочка
30 вересня 2010 22:28
Повідомлення #348


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Давненько я не експериментувала з улюбленим листковим тістом!
От закінчила великий обсяг роботи, можна і бонус отримати, заодно і нагода--іменини донечки!
Отже--
Святкова слойка з білим кремом




Для тіста:
300г борошна
280г вершкового маргарину
1десертна ложка оцту
1 яйце
5г солі
Для крему:
4яйця
120г цукру
ванільний цукор 1п.
100г борошна
800мл молока
4 консервовані персики без шкірки порізати смужками
(або яблука пластинками, відварені в цукровому сиропі)
Приготування:
1) 250г маргарину з холодильника потерти на терці, змішати з 80г борошна, сформувати бруском і поставити у холодильник.
2)Із решти борошна, 30г маргарину, 1 яйця, оцту і соленої води замісити м'яке тісто, як на вареники. Тісто місити на стільниці до утворення пухирців з повітрям, накрити кухонним рушником і залишити на 20 хв.
Про прослойку тіста ви все знаєте покрокове приготування тут
Тісто розкачати в товстий пласт, покласти на середину брусок з холодильника, загорнутисторони пласта догори, розкачати легко, слідкуючи, щоб рівномірно розподілилось масло по тісті. Скласти втроє і поставити на 20 хв. в холодильник(я накриваю тісто пекарським папером). Розкачування-охолодження повторити ще двічі.
Готове тісто розкачати, розрізати навпіл, покласти на дві форми, поколоти вилкою, пекти при 200 градусах до золотистого кольору.
Коржі дуже повітряні, ніжні, їх акуратно переносимо на дошку для вистигання.
Один корж змастити товстим шаром крему, зверху покласти другий* Посипати ванільною цукровою пудрою.
*можна верхній корж зразу порізати квадратиками і викласти зверху(для кращого нарізання)
Приготування крему:
4 жовтки, 60г цукру, 100г борошна розмішати з 200г холодного молока і , неперервно помішуючи влити до решти киплячого молока, заварити, охолодити.
Білки збити (з 60г цукру+щіпка лимонної кислоти) до твердих піків. Все разом вимішати ложкою.**

**цікавий крем!
вже наготувала замість білків масло, та все ж ризикнула--і не дарма!
дуже легкий і смачний крем!

Рецепт з книги "500 видов домашнего печенья".
Кусочок для вас!

Повідомлення відредагував Славочка - 16 листопада 2010 22:13
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
1 жовтня 2010 10:17
Повідомлення #349


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Славочка!! слойка просто неперевершена!я так люблю слойоне тістооо при нагоді спробую tongue

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
1 жовтня 2010 10:30
Повідомлення #350


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Славочка
Святкова слойка з білим кремом


Славочко, ти - неперевершений майстер по слойках!!!
Слойка супер winked !!!
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




3 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 3)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 07:31

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 30
Гостей: 15
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100