Натонько, привіт. В мене писало білки злегка збити(вилочкою). Я теж хотіла збити в густу піну міксером, але вже дотримувалась рецепту. Може, дійсно, в цьому справа. (Тоді збитих білків виходить більше по об'єму.) А ще куряча печінка ніжніша, теж своє дало. Спробуй не збивати. Іванка, кнели дуже ніжні. Може сподобається.
Повідомлення відредагував Славочка - 5 травня 2010 15:10
Сьогодні випробовувала новий паштет з курячої печінки. Мій святковий рецептик був тут За новим рецептом зробила лише одну піалку, бо тут є коньяк, то діткам не годиться, хоча він тушиться, алкоголь мав би випаруватися. Дуже смачно! Ніжний паштет з курячої печінки
500 г курячої печінки 80 мл коньяку або бренді 90 г масла вершкового 60 мл вершків 20% 1 цибулина, дрібно порізана 2 зубці часнику, подавити 1 ч.л. дрібно посіченої свіжої зелені тим'яну(в мене петрушка, кріп) Сіль перець, олія Почистити печінку, порізати навпіл, залити алкоголем і залишити в холодильнику на кілька годин, потім коньяк злити, відставити. На олії потушкувати печінку із цибулею та часником, додати сіль та багато свіжо змеленого перцю, посічену зелень. Готувати до готовності печінки. Додати алкоголь (той, що був злитий), готувати ще 2 хв. Дати вистигнути 5 хв. Змолоти все блендером, додавши масло та вершки, до однорідної маси. Викласти в піалку, зберігати у холодильнику. Можна верх залити розтопленим маслом за рекомендацією автора. Рецепт побачила на сайті Малеча.
Повідомлення відредагував Славочка - 6 травня 2010 11:29
В духовці допікається смачний бабусин пляцок з ревеню. Це, дійсно, смак мого дитинства. Завжди брала участь маленькою, коли бабця його готувала, починаючи з зрізання ревеневих стебел вкінці нашого городу. Зараз пробувала різні рецепти і з безе зверху, і решітчасті варіанти, а дітвора вимагає тільки бабусиного. Пляцок з румбарбару(ревеню)
Отже, 3скл. борошна 250 г маргарину щіпка солі, 2 ч.л. розпушувача 2 яйця, 1 білок(жовток для змащування) 2/3 скл. цукру Борошно посікти з маргарином сікачем до дрібних крихт, додати решту складників(яйця з цукром розмішати, не збивати в піну) Домісити руками, покласти на 30 хв у холодильник. Тісто розділити на 2 частини. Першу розкачати за розмірами бритванки, розкласти начинку, посипати цукром, накрити другою частиною тіста, змастити верх жовтком, посипати цукром. Начинка: стебла ревеню помити, порізати кубиками.
Повідомлення відредагував Натонька - 6 жовтня 2012 12:43
Привіт. Таке все смачненкье Славочко, замахнулась на твою зупку, та маю лише курячу печінку, чи годиться, чи ні??)) А ще розкажи, будь-ласка, коли треба зрізати ревінь, і що саме із нього використовувати . А то в мене на городі росте, лапате листя зараз, а що із ним робити не знаю
Дійсно, для малечі!!! Але рецепт паштету класний!!! Обов*язково випробую, бо такого не маю! Чомусь у нашій місцевості мало хто вирощує ревінь. Я вперше скуштувала його, коли жили в Польщі( компоти, кіселі, пиріжки).Дуже смачний, а тут жодного разу не стрічала, щоб купити, а може, просто не траплявся. Але найкраще з усіх твоїх витворів- це маленький поціновувач!!!!
Повідомлення відредагував lana - 6 травня 2010 16:21
Славочко,твої рецепти настільки цікаві просто слів не стає ... МОЛОДЕЦЬ Обов язково зроблю паштет А навіщо у паштет додавати Бренді? Такого пляцка з ревенем ще не пекла мушу виправитися
Повідомлення відредагував Іванка - 6 травня 2010 17:41
Думаю, годиться, тільки дай 1 яйце і білок просто вилкою збий. Недавно робила з індичої, вона, як і куряча якась ніжніша.
Цитата: Volo-shka
коли треба зрізати ревінь,
коли вже стебла високі, і є що зрізати , листя викинути, стебла помити, порізати кусочками впоперек по 1 см. Компот з нього--мій улюблений, а вітамінок тут більше, ніж в минулорічних яблуках. Яруська, в нас дехто питав, що таке той ваш РУМБУМБУМ
Цитата: lana
Але найкраще з усіх твоїх витворів- це маленький поціновувач!!!!
Світланко, дякую, так тішуся, як хтось смакує з таким задоволенням.
Цитата: Іванка
А навіщо у паштет додавати Бренді?
я додавала коньяк, може з бренді ліпше, не знаю. Алкоголь додає якогось аромату і смаку.