Знайшла у закарпатській народній кухні такий рецептик, що сподобався моїм дітискам, ак альтернатива сирників. Трохи переробила на свій лад, ось що вийшло:
Батончики з сируПотрібно:
200 г сиру
манна крупа 2ст.л.
цукор 2ст.л.
2 яйця(1 в тісто, 1 для обсмажування)
борошно 3 ст.л.
півморкви
жменька родзинок, сіль.
Отже, сир протерти через сито(я змолола блендером), додати розтертий з цукром жовток, манку, півморквини, дрібно потертої, сіль, промиті родзинки, борошно. Білок збити в піну. Легко вимішати. Має вийти маса, як для сирничків. Якщо сир надто вологий, то необхідно буде ще трохи борошна.
Ложкою,змоченою у воді набираємо по-трохи тіста, формуємо батончики, обвалюємо їх у борошні і збитому яйці. Смажити на добре розігрітому жирі.Я смажила на олії до рум'яного кольору.
Подавати гарячими з сметаною.
Трошки вийшли затовсті, іншим разом зроблю їх зовсім "пальчиками".