Латвійський пиріг з ревенем
Знайшла колись в інеті, здається на кукінгу. Смак кисло-солодкий.
Тісто: дріжджі свіжі - 30 г
молоко тепле - 1 стак.
цукор - 100 г
жовток - 2 шт.
ваніл. цукор - 1 пач.
маргарин(м"який) - 100 г
0,5 ч.л. солі
мука - 500 г і більше.
Дріжджі розвести в теплому молоці, дод. всі інгрідієнти. Замісити тісто і поставити на 40 хв. в тепле місце, щоб підійшло.
Начинка: ревень - 500 г
яйце - 1 шт
сметана - 100г
цукор - 100г
цукор ванільний - 1 пач.
печево - 5 шт (солодке "До кави" )
Ревень помити, почистити. Порізати по 1 см, засипати цукром і залишити на 30 хв.
Тісто розкатати товщиною в 1 см, зробити бортики. Посипати крихтами 3шт печева, викласти ревінь без соку. Сік змішати з яйцем, сметаною і ваніл. цукром. Залити ревінь і зверху посипати крихтами 2 шт печева. Ставимо в розігріту духовку до 170С на 35 хв.