Паска МХАТ-овська
(сайт Кукінг-ІША)
Шукала рецепт ароматної і "плотної" структури Паски. Всі хвалили і я попробувала. Дуже задоволена.
600 г муки
250 мл. молока
25 мл горілки
1 ст. цукру
25 г свіжих дріжджів
175 г масла ( в мене був маргарин)
2 яйця
1 пак.(16 г) ванільного цукру
1 лимон
1 апельсин
до 100 г горіхів (я не давала)
100 г ізюму
0,5 ч.л. солі
Відміряти муку, молоко, цукор.
Готуємо опару: Просіяти 0,5 ст. муки, дріжджі, 0,5 ст теплого молока, 1 ст.л.цукру - перемішати, поставати в тепле місце.
Поки підходить опара - розтерти ховткиз 1/3 відміряного цукру. Дод. натерту цедру лимона і апельсина, м"яке масло і ванільний цукор. перемішати, розтерти до однорідної маси. В опару добавити масу і горілку, перемішати, долити решту молока, сіль. вимішати підсипаючи муку, поки не буде липнути до рук. Дод. до тіста 2 білка, збитих з рештою цукром до піків. Ще раз вимісити тісто, підсипаючи ізюм, горіхи (тісто стане липке, тягуче, але муки більше не підсипати!!!!!) Тісто поставити в тепле місце на 5-6 год, щоб підійшло. Декілька раз обмяти.
Форми змастити маслом, обсипати сухарами. Кожну заповнити до половини. поставити в холодну духовку, виставити 100 град. і нагріти 10 хв. Потім виставити 150 град. і нагрівати 15 хв. Потім на 200 град. - пекти ще 15-30 хв.(залежить від об"єму форми). Я пекла по-простому.