На ДН чоловіка треба щось спекти до кави.... хочеться щоб вже торт був легким (без масляних кремів) От і вирішила:
Торт-суфле з рулетами і галяреткоюРецепт збірний. Форма - 26 см.
Бісквіт: 4 білка збиваємо з 4 ст. л. цукру, який додаємо по частинах. Продовжуючи збивати дод. 4 жовтки по одному, і по частинах 4 ст. л. муки. Виливаємо у змащену маргарином і посипану мукою форму. Випікаємо 30 хв. при 170 град. Поступово охолодити.
Суфле:400 г персикового йогурта, 200 г сметани, 100 мл персикового соку, 1 білок, 2 ст. л. цукру, 30 г швидкорозчинного желатину, декілька крапель соку лимона.
Желатин розчинити в гарячому соці добре помішуючи. Йогурт змішати з цукром, коли жилатин з соком охолоне, тонкою цівочкою влити до йогурта. поставити трохи в холодильник.
До сметани за необхідності дод. 1 ст. л .цукру( пробувати на свій смак)
Білок окремо збити з соком до пишноти (в мене не получилось).
Йогурт(як почне стигнути), сметану і білок - змішати (можна міксером). Можна сюди дод. порізані персики. (прибл. банка 450 г ).
Рулет куплений . Потрібно 1,5-2 шт. і порізати на шматки шириною 1,5-2 см.
Зборка торта: В роз"ємну форму у якій пекли бісквіт положити корж. Зверху залити суфле. Залишити в холодильнику на 2 год. Зверху викласти порізаний рулет. Потім залити желе. І залишити на 4 год. застигати.
Желе (90 г) я брала 2 пачки, розчинити у 2*200= 400 мл води гарячої. І поставити в холодильник. Коли почне стигнути залити поверх рулету, щоб повністю його покрити.
Смачного!