В піст без тіста ніяк не можна....родичі -троглодитики
вимагають чогось ситного і такого, " що можна в руку взяти"...
От і викручуюсь по-різному...
Овочеві булочки
Рецепт тіста з пачки із сухими дріжджами "Саф-момент" :
1 пакетик сухих дріжджів(11гр)
1 кг борошна
1.5 ч. л. солі
3 ст. л. цукру
100гр олії
500гр води
Тісто абсолютно пісне і таке повітряне....що аж...Я перевіряю ЗАВЖДИ сухі др. на свіжість: півстакана води, дріжджі, чуть цукру і чуть муки. Мають піднятися шапочкою. Якщо не піднялися - ну..тоді ви в прольоті....
Але краще зіпсувати ложку муки і цукру, ніж півкіла тіста...якщо др. виявляться несвіжими. Потім додаю решту складників. Замісити м"яке тісто. Дати зійти. Тим часом смажимо овочі: в мене це була морква, трохи гарбуза, цибуля, солений кріп , приправила часниковою сіллю і перцем, а можна просто чавленого часничку додати, чи сушеного. Можна також посмажити дрібненько нарізану капусту. Дістаємо наше тісто, вмішуємо туди овочі, які вже охололи. Даємо зійти ще раз. Виробляєм булочки...Мені сподобався спосіб баварських Катиних булочок ( Катю, ще раз дякую!!) і ці я зробила так само... Ідейку стирила із "Поварьонка з поварьошкою"
ось ближче.." в розломі"
Від себе додам, що запах стояв неймовірний...Булочки вийшли надзвичайно м"які..(може, то гарбузик вплинув так позитивно?) і чуть солодкуваті від моркви та гарбуза...