А ця страва - ідеальний сніданок чи вечеря, має дивну назву
Хічини...(балканська кухня) ...хм...балканська - а продукти всі наші: картопля, бринза....
Рецепт із сайту " Поваренок"
Тісто: молоко 250 мл.( чи кефір, в мене була одного разу сироватка, теж нічого)
борошно 2 склянки
чуть соли
Начинка:
сир ( фета,чи адигейський, чи бринза не надто солона, чи навіть жирний домашній сир, головне, щоб сир був без рідини, без сироватки, і м"який та жирний)
картопля, зварена "у мундирах"
зелень кропу
чорний мелений перець
трохи чавленого часнику, або часникова сіль, якщо часник для вас надто нав"язливий. Всі спеції в тій кількості, яка залежить від власних уподобань.
З молока, чи кефіру, чи сироватки, та борошна замісити м"яке тісто. Картоплю зварити "в мундирі", потовкти з бринзою чи іншими "сиропродуктами"
Остудити. Тісто розділити на маленькі грудочки, розміром як дитячий кулачок....розтовкти коржик, накласти начинку ( багато!) зібрати тісто догори й заліпити. Ось отак:
Тепер легенько розкачати якомога тонше : 3-4 мм. товщиною. Чим тонше розкатано, тим буде смачніше. Смажити ( чи пекти?) на сухій (!) сковороді дуже швидко, перевертаючи, до появи коричневих пухирців. Складаємо купкою, щедро перемазуючи вершковим маслом...
Найбільше смакує гарячим.