Зварила вчора гороховий суп...Та наче й не п"яна була..
а гороху всипала стільки, що стане батальон нагодувати....
Мусила вигадувати....Блукаючи по інету знайшла отакі горохові оладки...
Горохові оладки
1,5 ст. вареного горохового пюре
половина ч.л. солі,
половина ст. л. цукру
1ч.л. сухих дріжджів
5ст.л. муки
Тепленьке пюре я додатково перебила міксером, щоб стало однорідне. Всипала цукор і сіль, дріжджі. Дати опарі підійти.Тим часом посмажити на олії дрібненько потерту моркву і цибулю порізану( одну середню морквину і цибулину). Всипати муку, дати ще разок підійти . Можна смажити оладки на олії! Оладки виходять не такі пухкі, ніж звичайні дріжджові, але смачненькі. Їсти з кислою капустою чи з огірками.
Вчора подзвонила мама...Побачила в ранковій передачі на інтері рецепт капусти...і негайно мені переповіла...а я негайно зробила...Бо в мене так - якшо "сей секунд " не зробиш - то все...навіки загрузло в тенетах кулінарної книжки...
Квашена капуста з журавлиною і яблуками
Капустичку ( бажано білу, тугеньку) нашинкувати( в мене є така приспособа з ручкою і двома лезами, крім капусти пальці теж ріже ідеально...
але зручна, зараза..)
Ніякої моркви не треба! А треба яблук бажано зелених...штуки зо три. Капусту перетираємо із сіллю, так от, як на салат вам буде смачно...і перекладаємо шарами яблук і журавлини, журавлинки буквально 5-6 штук на шар....Все! Зверху бажано гніт, Знімати піну, якщо буде бігти...Дня три нехай постоїть у теплі...і готово!