а цього я ніколи не чула! цікаво який смак? А який це регіон?
На смак нічогеньке, трохи незвичне як на мене...але якщо в печі тушене - то смачно дуже, як і все, що з печі...не дурні були наші предки..Це Житомирщина, Овруч, кордон із Білоруссю... На рахунок картоплі можу сказати, що смак її залежить ще й від умов зростання...у моїх свекрів в Овручі земля сірого кольору, піскова, легка, картопля , та ж сама Беларосса, Слов"янка росте величезна, але через надмір вологи вона в них тверда...найкраще її смажити, деруни просто ідеальні виходять, можна смажити навіть без яєць, а от пюре виходить так собі, і в борщі вона зовсім не розварюється, скільки не вари....Хоча ті ж сорти в моєї мами на Кіровоградщині , де "міцний" , чорнющий чорнозем,але сухо, дощі рідкість, дуже розсипчасті.
Цікаво.... все-таки це інша страва, може й має іншу назву. Я тут заглянула в свою "Енциклопедію укр.кухні", то кнедлі мають варитися. А серед всього різноманіття рецептів кнедлів, книдлів, кнедликів, на які бачила зсилки, теж переважають варені. А про картоплю теж цікаво. Це як сорт винограду дає специфічне вино в даній місцевості, якщо ту ж лозу пересадити, вино вже таке не буде.
Напередодні 8 березня приготувала цей повітряний десерт Рожеві хмарки
Його ще називають Les Guimauves (фр.), рецепт побачила в жежешці у victoria_aban . Але зробила трохи інакше. Все почалося з баночки вишні у своєму соці. Це досить густий сироп, бо готувалося швидко із загущувачем, отже, майже варення.
1 ст.л швидкорозчинного желатину розвести у 2 ст.л. води, нагріти, додати 150 мл вишневого сиропу(або зварити попередньо з 150г води і 150 г цукру+щіпка лимонної кислоти). Два білки збити до піків, ввести гарячий вишневий сироп. Мені було достатньо кольору-запаху вишні, якщо ж варите просто цукровий сироп, то тут треба додати ароматизатор, улюблену есенсію. Розлити у формочки(у мене коробочки з-під сиру фета), застелені пергаментом. І в холодильник наніч. Потім акуратно ножем відділити папір, нарізати кубиками, обваляти у суміші крохмалю і цукрової пудри(3:1). Зберігати у холодильнику. В нас довго зберігати не довелося
Повідомлення відредагував Славочка - 6 березня 2010 18:48
Торт для нас дівчаток. Оформлення не дуже, строго не судіть. Слойоний торт з вишнями.
Я при слові слойоний я відразу переходжу в активний стан Експериментую з різними слойками. Як то я ще цих коржів від Ірини не пекла ? (коржі) Отже, в мене вийшло 8 хрумких коржів. Заварний крем навчила мене робити господиня з нашого весілля. Сьогодні і над ним експериментувала. Рожевий крем. 100 г вершкового маргарину розтопити, додати 2 ст.л. муки, зробити легку засмажку, цівкою влити вишневий сироп.Цукру не треба, достатньо солодкий. Заварити до загустіння. Охолодити. Збити до пишності 300 г масла, додавати по ложці заварену масу. Коржі перемащувати кремом, викладаючи вишні, добре притиснути. Настояти добу.(ще забула сказати-вишня в мене трохи п"яна )
Повідомлення відредагував Славочка - 7 березня 2010 16:45
Вдалося! Воно мені вдалося. Це легеньке тісто з масою повітряних бульбашок! Дитина сказала: АЕРО! Всім рекомендую. Фото цього не передасть. Рецепт з кукінга: приготувати безопарним способом дріжджове тісто. Для цього 1 скл. води+30г дріжджів, 1 яйце(в мене було 2 жовтки), 1 ст.л. цукру, 1/2 ч.л. солі. Муки стільки, щоб замісити м"яке тісто. Добряче! вимісити, вкінці додати 2 ст.л. олії і ще вимісити. Накрити рушничком в мисці і залишити на 2-3 год. Далі розкачати, нанести 2/3 пачки м"якого маргарину і скласти втроє. Тісто розкачати і скласти втроє. Знову розкачати і скласти втроє. Розкачати на розмір великої бляшки від духовки(ще такої великої порції не робила Було нині кому їсти.) Дати підійти 15 хв. начинка на ваш вибір. Я цього разу зробила заливку на піцу від Майі. Дуже соковито. смачного! При прошаровуванні тіста такою кількістю масла виходить 8-16 шарів, якщо прошаровувати 200-300 г масла, то таких шарів має бути не менше 32! Для цього складати тісто не втроє, а вчетверо. Багато рекомендацій мені написала шеф-повар п. Люда(mariana_aga), за що їй дуже вдячна.
Повідомлення відредагував Славочка - 7 березня 2010 00:06
Славочка дуже класні смаколики!!! А Яблучний від Іри я пекла ще у листопаді мамі на день народження, скажу що вийшов ніжний тортик і смачний і получився з першого разу, я боялась трохи за коржі бо пекла їх тонкими дуже і кришилися, та в купі з кремом чудний вийшов, чоловік просить пекти знову, та я всі япка пустила на струдлі, практикуюсь . Славочка в Тебе вийшов теж супер!!!!!
marinka, дякую. Торт ще настоюється з кремом. Завтра будемо пробувати, то покажу розріз.Крем на вишневому сиропі вийшов смачний, з характерною для вишні кислинкою.
Славочко, "хмарки" твої такі цікаві, це щось середнє між зефіром і рахат-лукумом? А щодо піци..."Йес! Я це зробила!!!" як ото в американських фільмах... класне тісто...Ну, коли вже я наважуся? Може, завтра.... А без яєць можна? чи не те буде?