Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки, мої кулінарні витвори
Коко Шанель
5 березня 2010 17:21
Повідомлення #311


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Славочка
а цього я ніколи не чула! цікаво який смак? А який це регіон?

На смак нічогеньке, трохи незвичне як на мене...але якщо в печі тушене - то смачно дуже, як і все, що з печі...не дурні були наші предки..Це Житомирщина, Овруч, кордон із Білоруссю...
На рахунок картоплі можу сказати, що смак її залежить ще й від умов зростання...у моїх свекрів в Овручі земля сірого кольору, піскова, легка, картопля , та ж сама Беларосса, Слов"янка росте величезна, але через надмір вологи вона в них тверда...найкраще її смажити, деруни просто ідеальні виходять, можна смажити навіть без яєць, а от пюре виходить так собі, і в борщі вона зовсім не розварюється, скільки не вари....Хоча ті ж сорти в моєї мами на Кіровоградщині , де "міцний" , чорнющий чорнозем,але сухо, дощі рідкість, дуже розсипчасті.
Перейти на початок сторінки
Славочка
5 березня 2010 22:52
Повідомлення #312


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Цікаво.... все-таки це інша страва, може й має іншу назву. Я тут заглянула в свою "Енциклопедію укр.кухні", то кнедлі мають варитися. А серед всього різноманіття рецептів кнедлів, книдлів, кнедликів, на які бачила зсилки, теж переважають варені.
А про картоплю теж цікаво. Це як сорт винограду дає специфічне вино в даній місцевості, якщо ту ж лозу пересадити, вино вже таке не буде.
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 березня 2010 13:49
Повідомлення #313


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Напередодні 8 березня приготувала цей повітряний десерт
Рожеві хмарки


Його ще називають Les Guimauves (фр.), рецепт побачила в жежешці у victoria_aban . Але зробила трохи інакше. Все почалося з баночки вишні у своєму соці. Це досить густий сироп, бо готувалося швидко із загущувачем, отже, майже варення.

1 ст.л швидкорозчинного желатину розвести у 2 ст.л. води, нагріти, додати 150 мл вишневого сиропу(або зварити попередньо з 150г води і 150 г цукру+щіпка лимонної кислоти). Два білки збити до піків, ввести гарячий вишневий сироп. Мені було достатньо кольору-запаху вишні, якщо ж варите просто цукровий сироп, то тут треба додати ароматизатор, улюблену есенсію. Розлити у формочки(у мене коробочки з-під сиру фета), застелені пергаментом. І в холодильник наніч. Потім акуратно ножем відділити папір, нарізати кубиками, обваляти у суміші крохмалю і цукрової пудри(3:1). Зберігати у холодильнику.
В нас довго зберігати не довелося smile

Повідомлення відредагував Славочка - 6 березня 2010 18:48
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 березня 2010 13:50
Повідомлення #314


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Торт для нас дівчаток. Оформлення не дуже, строго не судіть.
Слойоний торт з вишнями.





Я при слові слойоний я відразу переходжу в активний стан winked
Експериментую з різними слойками. Як то я ще цих коржів від Ірини не пекла ?
(коржі)
Отже, в мене вийшло 8 хрумких коржів.
Заварний крем навчила мене робити господиня з нашого весілля. Сьогодні і над ним експериментувала.
Рожевий крем.
100 г вершкового маргарину розтопити, додати 2 ст.л. муки, зробити легку засмажку, цівкою влити вишневий сироп.Цукру не треба, достатньо солодкий. Заварити до загустіння. Охолодити.
Збити до пишності 300 г масла, додавати по ложці заварену масу.
Коржі перемащувати кремом, викладаючи вишні, добре притиснути. Настояти добу.(ще забула сказати-вишня в мене трохи п"яна lol )

Повідомлення відредагував Славочка - 7 березня 2010 16:45
Перейти на початок сторінки
marinka
6 березня 2010 16:13
Повідомлення #315


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Славочка шось таке цікаве розовеньке подібне на рахат- лукум smile , не дочекаюсь рецепту winked
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 березня 2010 17:57
Повідомлення #316


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
marinka вже додала рецепт, а то все ніяк до компа не дійду.
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 березня 2010 18:29
Повідомлення #317


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Дріжджове листкове тісто для піци!


Вдалося! Воно мені вдалося. Це легеньке тісто з масою повітряних бульбашок! Дитина сказала: АЕРО! Всім рекомендую. Фото цього не передасть.
Рецепт з кукінга:
приготувати безопарним способом дріжджове тісто. Для цього 1 скл. води+30г дріжджів, 1 яйце(в мене було 2 жовтки), 1 ст.л. цукру, 1/2 ч.л. солі. Муки стільки, щоб замісити м"яке тісто. Добряче! вимісити, вкінці додати 2 ст.л. олії і ще вимісити. Накрити рушничком в мисці і залишити на 2-3 год.
Далі розкачати, нанести 2/3 пачки м"якого маргарину і скласти втроє. Тісто розкачати і скласти втроє. Знову розкачати і скласти втроє.
Розкачати на розмір великої бляшки від духовки(ще такої великої порції не робила bully Було нині кому їсти.)
Дати підійти 15 хв.
начинка на ваш вибір. Я цього разу зробила заливку на піцу від Майі. Дуже соковито.
смачного!
При прошаровуванні тіста такою кількістю масла виходить 8-16 шарів, якщо прошаровувати 200-300 г масла, то таких шарів має бути не менше 32! Для цього складати тісто не втроє, а вчетверо. Багато рекомендацій мені написала шеф-повар п. Люда(mariana_aga), за що їй дуже вдячна.

Повідомлення відредагував Славочка - 7 березня 2010 00:06
Перейти на початок сторінки
marinka
6 березня 2010 18:40
Повідомлення #318


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Славочка дуже класні смаколики!!! А Яблучний від Іри я пекла ще у листопаді мамі на день народження, скажу що вийшов ніжний тортик і смачний і получився з першого разу, я боялась трохи за коржі бо пекла їх тонкими дуже і кришилися, та в купі з кремом чудний вийшов, чоловік просить пекти знову, та я всі япка пустила на струдлі, практикуюсь lol . Славочка в Тебе вийшов теж супер!!!!!
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 березня 2010 22:22
Повідомлення #319


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
marinka, дякую. Торт ще настоюється з кремом. Завтра будемо пробувати, то покажу розріз.Крем на вишневому сиропі вийшов смачний, з характерною для вишні кислинкою.
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
6 березня 2010 23:06
Повідомлення #320


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Славочко, "хмарки" твої такі цікаві, це щось середнє між зефіром і рахат-лукумом?
А щодо піци..."Йес! Я це зробила!!!" як ото в американських фільмах... lol
класне тісто...Ну, коли вже я наважуся? Може, завтра.... smile А без яєць можна? чи не те буде?
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 17:31

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 100
Гостей: 90
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100