Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Смакує у Славочки, мої кулінарні витвори
Славочка
4 березня 2010 22:15
Повідомлення #301


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
а цього я ніколи не чула! цікаво який смак? А який це регіон?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
5 березня 2010 01:29
Повідомлення #302


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Славочко, а коли давати сметану - відразу crying ??? А то в мене терта бульба так почорніла одразу після витискання, що тісто стало чорне, немов чорнила каракатиці додала, а самі балабони - сірі. На смак класні, але я їх нікому не показувала - тільки кіт потерся біля тарілки - принюхувався дуже...
Перейти на початок сторінки
Ludany
5 березня 2010 06:44
Повідомлення #303


Молода господинька
  • 34

Репутація: 39
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 186
Реєстрація: 28.04.2009

ICQ:--

Бали: 264
Ір,думаю,Славка не образиться,якщо я відповім.Тут весь секрет в швидкості натирання картоплі(найкраще,коли робиш це в комбайні,якщо є),чим швидше треш,тим помаліше темніє картопля і всі решту інградієнтів вмішуєш дуже швидко і зразу вариш,інакше не допоможе навіть сметана.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
5 березня 2010 07:31
Повідомлення #304


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Дякую. Думаю, це ще й від сорту самої картоплі - вона чорніла просто на очах. А буває й так, що натреш бульбу - і вона залишається білою, а деруни виходять світлі, золотисті...
Перейти на початок сторінки
marinka
5 березня 2010 10:57
Повідомлення #305


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Темніє швидко-значить багато крохмалю. До речі є сорт картоплі, не думайте не генна інженирія lol , яку варити взагалі не можливо, а використовувати лише на деруни, її купляли у наших місцевих фермерів ресторани, хочу і собі купити десь, правда назви не знаю. Також спеціальні сорти під чіпси/Леді Клер ,Розетта / і під фрі / Кондор ,Санте , Пікассо ,Марлен./ На смак смачна Адретта,Скарб, Левада, Беларосса, Тетерів, Слов"янка, насіння продають десь у Костопільському районі smile
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
5 березня 2010 13:52
Повідомлення #306


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Марічко, звідки такі вичерпні знання???
Одного разу я умудрилась купити картоплю, яка не смажилась - ох і намучилась я з нею - в хаті вже дим стовпом стояв, а плястерки картоплі з одного боку відразу підгорали до чорного request , а з другого- залишались сирими. Добое, що було лише раз smile .
Перейти на початок сторінки
Славочка
5 березня 2010 14:14
Повідомлення #307


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Привіт всім!
Любань, цього разу терла в комбайні(хоча бабуня каже--то не те, що руками!) Картопля мені не потемніла. Я робила з гарячим молоком за твоїм рецептом, то тісто гарне, світле.
Коли у селі терли з бабунею на всю родину двома терками, то так аж швидко це не було, але додавши сметани, картопля світлішає. Ясно варити треба відразу. Бабуня балабони перед варінням складає на рушничку рядочками, то вони стають трохи бежеві.
Ірка-Шкірка, точно, може бути такий сорт.
marinka, ну ти знаток, просто як у клубі "Що?Де?Коли?" Молодець, треба всім цікавитися. У нас картопля домашня. Одного разу теж мала куповану, що після варіння чорніла, не те що потерта.
Перейти на початок сторінки
marinka
5 березня 2010 14:21
Повідомлення #308


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Ще може чорніти коли добре насипали добрив під картоплю smile
Перейти на початок сторінки
Славочка
5 березня 2010 14:39
Повідомлення #309


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
marinka
добре насипали добрив

можна уявити, скільки їх там
Перейти на початок сторінки
marinka
5 березня 2010 17:14
Повідомлення #310


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Ірка-Шкірка
звідки такі вичерпні знання?

я дитина із села winked а вже років 10 дитя асфальту lol
Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 5 травня 2024 01:26

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 22
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100