Кнедлі (балабони) картопляніТісто від Любані (http://lubany-b.livejournal.com/26074.html).
Хотіла випробувати за новим рецептом.(А так завжди бабуня спеціаліст по балабонах, робить їх трохи інакше.)
1 кг сирої картоплі потерти на дрібній терці , максимально відтиснути через марлю (сік,який утвориться, відкласти ),в картопляну масу додати 1 ст. ложку муки , 1 білок , 50 мг киплячого молока , сіль. Картопляний сік обережно злити і крохмаль, який утворився внизу додати також до картопляної маси.
Начинка в мене-картопляна, як на вареники. Трохи спробувала і сирну начинку(сир+жовток, сіль). Сформувати кульки з начинкою. Класти в окріп, варити 20 хв. при повільному кипінні.
Смакує подавати із грибами, тушеними з сметаною.
У мене для діток--біла підлива.
Мої спостереження: бабуня робить тісто так само, але без яйця і молока. Натомість дає 1 велику ложку картопляного пюре до тіста (тоді воно пухккіше!) і 1 ложку сметани, щоб картопля не темніла, зовсім трохи муки, лише щоб давалося ліпити з нього, крохмаль. Важливо добре відтиснути сік з тертої картоплі, але без фанатизму