А ось і новеньке.
Сирна слойкаЗагубила рецепт сирної слойки, тож сьогодні намагалася його відтворити. Випадково побачила на Кукбук тістечка з домашнім сиром, ніколи б не додумалася і це тісто складати шарами. Там пропонувалося вирізати кружечки, їх посипати цукром і кілька разів скласти. Я загорнула трикутничками, як бендерики.
Приводжу цей орієнтовний рецепт, бо я пропорції не зберігала.
мука - 600 г
маргарин - 400 г
яйця - 2 шт.
домашній сир - 400 г
сіль - 1/2 ч. л.
цукор - 100 г , кориця 2 ч.л.
сода - 1/4 ч. л.
оцет - 1 ч. л.
ванілін
олія для змащування бляшки
Я не змішувала все разом, як пропонувалося у рецепті, а зробила так.
Маргарин посікла з частиною борошна
Додала сир, сіль, яйце, ванілін, соду, погашену оцтом і далі сікти до утворення тіста
Вкінці швидко домісити руками, зробити з тіста кулю, обгорнути плівкою і покласти на холод на 30 хв.
З розкачаного тіста нарізати смужки 7на 10 см, посипати сумішшю цукру і кориці і складати трикутничками, як бендерики. Вироби поскладати на бляшку, змащену олією, змастити яйцем, посипати цукром і випікати до золотистого кольору.
Виходить ось така сирна слойка.
Ще одне зауваження--сир має бути досить сухий, не мокрий,