Котлетки вівсяні.Ідея з сайту Готовим дома.
Котлетки виходять дуже смачними й ситними, і завдяки часниковому аромату схожі на м'ясні котлети. Зробила без грибів.
Складники:вівсяні пластівці - 1 склянка,
вода (окріп) - ~0,5 склянки,
печериці свіжі - 3-4 шт,
картопля - 1 шт,
цибуля ріпчаста- 1 шт,
часник - 2 зубчика,
зелень,
сіль,
чорний перець,
рослинна олія для смаження
ПриготуванняВівсяні пластівці насипати в миску або каструльку, залити окропом, накрити кришкою й залишити набухати на ~20-30 хв. Я запарила звечора.
Картоплю почистити, вимити й натерти на дрібній тертці.
Цибулю очистити й натерти на дрібній тертці.
Печериці порізати маленькими кубиками.
Зелень порубати.
Часник пропустити через часниковий прес.
До набряклої вівсянки додати картоплю, цибулю, часник, гриби й зелень - масу добре перемішати, посолити й поперчити.
Вівсяна маса повинна вийти не занадто густою і не дуже рідкою - щоб можна було набирати її ложкою.
На розігріту з рослинною олією сковороду столовою ложкою викласти вівсяні коржі.
Обсмажити котлетки на середньому вогні з однієї сторони до рум'яної скоринки.
Перевернути на іншу сторону, обсмажити ~1 хв. на середньому вогні, потім вогонь зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою й довести до готовності ~5 хв.
Котлетки можна подати зі свіжими овочами або з картопляним пюре.
Дітям на сніданок полила сметаною.