marinka,sunnygirl, дякую. Завжди рада поділитися чимось новеньким і нового навчитися...
Вчора захотілося італійських сирних ньоків (маю рецепт від Юлії Висоцької), та не було всіх інградієнтів, то ж зробила їх український аналог--сирні галушки.
Сирні галушкиНа 500 г сиру
1 склянку пшеничного борошна,
2 яйця, 2 ст. ложки цукру-піску,
4 ст. ложки вершкового масла розтопленого,
1 ст. ложку мелених сухарів, 1/2 склянки сметани.
Свіжий сир змолоти, перемішати з сирими яйцями,
цукром, борошном, посолити і замісити тісто (замісила у комбайні).
В мене сир був дуже м2який, то ж додала ще трохи муки.
Підготовлене тісто викласти на дошку, посипану борошном,
розділити на 4 частини, зробити тонкі валики у вигляді ковбасок, трохи приплюснути їх
зверху, нарізати ромбиками і зварити у киплячій підсоленій воді до
готовності.
Готові галушки подати гарячими, поливши розтопленим вершковим маслом або сметаною, або підсмаженою цибулькою, або підсмаженими на маслі сухарями.
Галушки можна запекти із сметаною, побризкавши вершковим маслом. Сковороду поставити у форму з водою і запікати до золотистої шкоринки галушок. Оце останнє і найсмачніше, навіть фото не встигла зробити.