Я сьогодні ношуся з ідеєю зробити "щось" зі смородини. Ось результат
Ягідний клафутті Рецепт тіста від Ірини Чадейки
Форму (22 на 22 см) змазати маслом і посипати цукром.
Покласти в форму 250-300 г замороженої смородини (не розморожуючи) і відставити в сторону.
В мисці змішати 80 г муки, 3-4 ст.л. цукру, пакетик ванільного цукру.
Відміряти 200 мл нежирних верщків або молока.
Додати два яйця, трохи молока і розмішати до однорідності. Влити решту молока і залишити тісто на півгодини. За цей час і тісто настоїться, і ягоди трохи розморозяться.
Додати в тісто 1 ст.л. коньяку, розмішати. Залити ягоди тістом. Пекти 15 хв при 200С, потім ще півгодини при 180С. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Мені сподобалося тісто (продовження теми млинців ). Ягідки смородини тут трохи закислі. В рецепті Ірини --малина.
Але з кулькою вершкового морозива пиріг дуже смакує.