Доброго дня!
Ще то теми приготування страв у період посту хочу показати
дуже смачні
Голубці з тертої картопліЗа рецептом чоловікової бабусі (такі смачні їла тільки в неї). Сьогодні постаралася відтворити.
Отже, пропарити в підсоленому окропі листки капусти(великі), зрізати товсті жилки. Тремо на терці помиту, обчищену картоплю. Пришвидшити цю справу допоможе кухонний комбайн.
В мене вийшов банячок 3х літровий тертої картоплі. Рідину НЕ відціджувати. Туди покласти 1 ложку сметани або майонезу, щоб картопля не потемніла.
У невеличкій каструльці на півлітри окропу заварити 5 ст.л. манки. Додати кашу до тертої картоплі. Тут саме в цій манці м"якість і пухнастість голубців.
Додати ще підсмаженої на олії цибулі (1 велика або 2 середні). Покласти сіль, приправи(я нині купила "Приправу до голубців фірми Деко"). Дно широкої каструлі встелити кількома капустяними листками.
Начиняти капустяні листки фаршем, складати голубці у каструлю. Голубці роблю великі. Фарш рідкуватий, але він в окропі швидко стягується і не витече. Залити голубці гарячою підсоленою водою і варити близько 3 (!) годин після закипання.
Дуже пухкі і смачні! Подавати голубці, попередньо порізавши впоперек і підсмаживши з цибулькою. Цю страву робимо на Святий вечір з грибною підливою.