Рецепти

Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |

логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?

Рецепти

Відповісти
 Страви на Святий Вечір
Soni
3 січня 2012 09:00
Повідомлення #91

Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар

Бали: 6901
В нас також свят вечір проводять в кругу сім"ї, перше ми з"їзджались до бабусі в село. Зараз ми з чоловіком їдемо в село до батьків оскільки бабусі вже не має. Вечеряємо там. Батькам веземо так звану вечерю, веземо подарунки. Вночі йдемо до церкви. Я останнім часом в ночі не маю як іти, бо малеча ще маленька. А потім вже йдемо до його батьків і також несемо подарунки, в них це називається Коляда.

На рахунок того щоб їсти все ложками в нас такого не має. А от на Щедрий вечір в нас незаміжні чи не жонаті молоді люди коли вечеряють не мають поставити ложку на стіл, всю вечерю до самого кінця ложка має бути в руках. І коли вечеря закінчується дівчина чи хлопець збирає усі ложки зі столу і іде на поріг ними гримати, в якій стороні загавкає собока - там і знайде сою долю. Ось такий невеличкий нюанс є і у нашому краю.
Перейти на початок сторінки
лесик-лисик
3 січня 2012 09:39
Повідомлення #92

Файна господиня
  • 51

Репутація: 695
Група: Кондитер

Бали: 3166
Цитата: ІНЕСА
А що ви самі не сідаєте вечеряти,а чекаєте поки хтось прийде?

В нас починають носити вечерю з 12,00 годин. Одні вийшли інші зайшли то ми вже сидемо за столом але так , щоб лише одні, не вистачає якось часу, бо ідуть похресники з батьками один за одним. А вечері уже ми ідемо до кумів носити вечерю з малими.
ІНЕСА
3 січня 2012 11:08
Повідомлення #93

Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі

Бали: 453
Цитата: лесик-лисик
В нас починають носити вечерю з 12,00 годин.

А я знаю,що не можна їсти весь день,аж першою що попаде в рот,то має бути кутя на вечері.Моя мама завжди так сварилась,як ми щось просили їсти протягом дня.Казала ,що ми лакомимся -а то є гріх.Сідати вечеряти можна аж тожі,коли на небі зійде перша зірка.То ми завжди з сестрою бігали і дивилмсь ,коли вже та зоря засвітить,і хто перший її побачить))))
лесик-лисик
3 січня 2012 11:53
Повідомлення #94

Файна господиня
  • 51

Да різні традиції, а коли прийшли то не скажеш , що приходьте в вечері.А про те , що Сідати вечеряти можна аж тожі,коли на небі зійде перша зірка. дійсно не знала. Дуже багато дізналась. що в нас не так як в інших але. що поробиш як наші вже так привикли.
kristi_sk
3 січня 2012 12:22
Повідомлення #95

Файна господиня
  • 51

Репутація: 354

Бали: 996
А я знаю,що не можна їсти весь день,аж першою що попаде в рот,то має бути кутя на вечері.Моя мама завжди так сварилась,як ми щось просили їсти протягом дня.Казала ,що ми лакомимся -а то є гріх.Сідати вечеряти можна аж тожі,коли на небі зійде перша зірка.То ми завжди з сестрою бігали і дивилмсь ,коли вже та зоря засвітить,і хто перший її побачить))))

у нас в родині теж такі звичаї,вечеряєм коли зійшла перша зоря,і цілий день постими нічого не їмо.
Звичайно що традиційно має бути 12 пісних страв. Кутя,пампушки,узвар,грибна юшка або пісний борщок із вушками,вареники з картоплею та капустою,голубці картопляні або гречані,мачанка,оселедець,скумбрія,фасолька з тушеною морквою та цибулькою,салат із солених печериць,мариновані грибочки,ну і за смаком оливки.
Galina_Nedomirko_
3 січня 2012 21:25
Повідомлення #96

Файна господиня
  • 51

Репутація: 1330

Бали: 4609
Я також дотримуюсь традицій,завжди на столі має бути 12 страв.Страви майже такі як у всіх.Але, готуючи пампушки(а я їх завжди роблю з маковою начинкою)кладу в один чи в декілька пампушків-горішок(арахіс або частинку грецького).Так само декілька горішків кладу у
вареники.Вареники в мене з гречкою і капустою.Кому попадеться такий пампушок чи вареник-будуть у цьому році найщасливішими.Найбільше з цього тішаться діти.А вареники завжди майже всі з*їдаються.
Natalyadiva
3 січня 2012 22:13
Повідомлення #97

Файна господиня
  • 51

Репутація: 1287

Бали: 4315
Сідати вечеряти можна аж тожі,коли на небі зійде перша зірка.

В нас так само.
А ще коли кладуться страви на стіл, то під скатертину на кожен кут стола кладуть по файній головці часнику. Кажуть, що це щоб були здорові та й нечисть відганяє.
наталька
3 січня 2012 22:16
Повідомлення #98

Файна господиня
  • 51

Репутація: 726

Бали: 1801
Natalyadiva,
Цитата: Natalyadiva
А ще коли кладуться страви на стіл, то під скатертину на кожен кут стола кладуть по файній головці часнику. Кажуть, що це щоб були здорові та й нечисть відганяє

а ще можна покласти гроші, бажано великого номіналу, ну найбільшу куп*юру яка є в домі, щоб гроші текж водилися, я так вже 2 роки роблю, і пу-пу ніби діє, навіть якщо не вірити, то всеодно спробувати можна, авось і подіє :lol:

--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка.
Коко Шанель
Ludka
3 січня 2012 22:29
Повідомлення #99

Файна господиня
  • 51

Репутація: 264

Бали: 658
А в нас після вечері зі столу не прибирають, залишають на ніч. Кажуть, що померлі "приходять у гості" на вечерю. І накривають на декілька ложок і стаканів більше, то теж у память про померлих-рідниих.

А перед вечерею хтось з хатніх, ще коли не стемніє, то несе вечерю на цвинтар на могили рідних.
лесик-лисик
4 січня 2012 21:00
Повідомлення #100

Файна господиня
  • 51

Цитата: Костя Люда
А в нас після вечері зі столу не прибирають, залишають на ніч. Кажуть, що померлі "приходять у гості" на вечерю. І накривають на декілька ложок і стаканів більше, то теж у память про померлих-рідниих.

В нас також залишають все на столі на ніч.
Цитата: Natalyadiva
А ще коли кладуться страви на стіл, то під скатертину на кожен кут стола кладуть по файній головці часнику. Кажуть, що це щоб були здорові та й нечисть відганяє.

А в нас ставлять іще сіно, щоб добро в хаті було, а ще діти залазять під стіл і починають квокати як курочки, а батьки кідають копійки і горішки, от вже мала квокче, щоб більше грошей зібрати.Це робиться для того, щоб квочки сідали і курчата велись, так робила іще моя бабуся ,а я з сестрою квокали.
Быстрый ответ Відповісти

1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

Зараз: 23 листопада 2024 19:34

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ

Оголошення

Нове на форумі

Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті

Всього на сайті: 31
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні

© 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.

bigmir)net TOP 100