Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Страви на Святий Вечір
ir71
10 січня 2010 22:10
Повідомлення #11



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Наталя,а ти коли була мала то що теж шоколад у куті був?Бо я ще так ніколи не зустрічала і вперше чую про шоколад у куті.Шоколад ж на маслі а масло в Святвечір,у піст не їдять...хоча в кожному регіоні свої традиціїї
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
10 січня 2010 22:36
Повідомлення #12


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14622
Давали, коли я була мала... Шось я про масло не задумувалась... Але то шоколад діти вибирали весь, старші не їли, може то для дітей робилось. І взагалі-то все ніби пісне, а от пампухи все одно робляться на яйцях та молоці, і їх дають на Святвечір, чи нє? Як у вас, робите пампухи пісні? Давайте про це поговоримо. Мені цікаво!

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
marinka
11 січня 2010 01:31
Повідомлення #13


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Пампухи є прісні на опарі- дріжджі,вода,цукор,мука і олія в кінці. Смажити на олії. Щоб був ефект жовтизни ніби з яйцями тісто, додати трішки куркуми+ваніль для запаху чи цедра лимона. Я сама дуже люблю такі пампушки вони пухкі, легкі. У середину даю макову начинку, ізюм, шоколад чи варену згущонку, варення з рожі. Робила на вечерю та зле не маю звички фотографувати. :feel: Попробую викласти фото коли зроблю.

І ЩЕ... У кутю даю шоколад, але ту яку роблять на вечерю перед Василем, тобто Щедрим вечором або Щедрою другою кутею. Щоб побагатше можна дати курагу білий ізюм. Правда мені кутя тоді дуже солодка. РОБЛЮ ТАК -ОСНОВА КУТІ У МАКІТРІ, а курага, шоколад, ізюм, можна мармеладки викладаю нарізаними на блюдо і кожен докладає солодощі за бажанням. Кутю роблю густу і побільше маку.
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 січня 2010 08:59
Повідомлення #14


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14622
marinka
Пампухи є прісні на опарі- дріжжі,вода,цукор,мука і олія вкінці.

Знаю точно що тут в мене роблять не пісні, а от як моя баба робила, треба ше розпитати smile А взагалі- цікава тема... Кажіть ше хтось, як робите пампухи?

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
marinka
11 січня 2010 13:48
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
рецепт пампухів без додавання яєць і молока. Роблю так- півлітри води теплої+столова ложка цукру і 30 г дріжджів хай побродить. Потім додати півтори склянки муки просіяної два раза і вимішати має постояти біля години- це опара. ЯК ПІДІЙДЕ додати неповну склянку цукру, я даю менше половини, на кінчик ножа куркуми, ваніль. Посолити і підсипати муку місити, муки залежно від якості йде по-різному від 1кг. Вливати олію дві третіх склянки, місити поки тісто перестане липнути до рук. /лодоньою до тіста,а воно відстає/.Ще даю одну столову ложку горілки. Мусить постояти в теплі і піднятись у два рази. Тісто на стільниці розкачую, роблю позначки склянкою іна середину викладаю начинку. Може бути мак з ізюмом, фрукти, карамельки з фруктовою начинкою. Далі накриваю другою частиною розкачаного тіста і витискаю склянкою так щоб горбики на тісті, начинка була посередині. Мусять знову підійти і тоді жарю на олії. Коли трохи підстигнуть у пудрі обвалюю.


фото пампухів робила моя свекруха коли я була у неї


Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
11 січня 2010 14:08
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
А ми вдома як місим тісто чи на пончики чи на вареники то даєм яйце.А на другий святий вечір то вже можна і молочне.Бо другий вечір то є щедрий вечір.То вже не такий строгий піст. smile
Перейти на початок сторінки
marinka
11 січня 2010 14:46
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Днями суворого посту вважають-27 вересня Воздвиження Хреста Господнього, день Усікновенія голови Св.Предтечі Хрестителя Іоанна це 11 вересня, Святвечір 6 січня, преддень Хрещення Голодна кутя 18 січня, також середи і пятниці протягом року окрім Святок, тижнів без пісних днів, також вважаються пісними днями. У такі дні забороняється їсти мнясо, молоко, вершкове масло, сир і яйця. Напереддень Різдва утримуватись від їжі до появи першої зірки. у крайньому разі сиділи наші предки на хлібі і воді. Свята це не тільки гуляння, з кожним з них повязані традиції які передбачають відповідні правила поведінки і особливе меню не просто свядкове а обрядове складене нашими предками символічне.
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 січня 2010 14:57
Повідомлення #18


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14622
Я про піст знаю, Великоднього старалась дотримувась цього року, вчу по трошки себе і свою сім'ю постити. Але так, як живу коло свекрухи, то не все мені вдається так як хочеться... Коли будемо жити окремо, то маю надію що мені вдастся відродити всі традиції smile А поки - повчусь коло вас smile

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
котяра
11 січня 2010 14:59
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 38
Група: BANNED
Повідомлень: 348
Реєстрація: 30.09.2009

ICQ:--

Бали: 206
ІНЕСА
То вже не такий строгий піст.
Я незгідна.Він такий пісний день як перший свят-вечір.Але у кожному регіоні по-різному.У нас з цим строго.
Перейти на початок сторінки
morgynei
12 січня 2010 19:02
Повідомлення #20


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:


Це мій скромний стіл на святий вечір. :request:

Меню.
1 Киричун(так називають у нас паляницю на святвечір).
2 Пісні пампушки,кислі баники з оріхами й маком.
3 картопля.
4 грибна підливка.
5 капуста з грибами.
6 оселедець
7 голубці.
8 риба жарена
9 куття(у нас її рідко хто робить).
10 фасоля колочена
11 бобальки(це робиться із тіста що на пампушки)
12 заливне із шпротів.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 28 листопада 2022 08:36

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 21
Гостей: 11
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100