Тут хтось писав що дає до куті халву, от і я цього року спробувала дати, смак такий класний, а головне її дуже не відрізниш в куті. Мої гості сказали: "щось така смачна кутя у вас". На Щедрий вечір спробую ще й шоколад
Galina_Nedomirko_, квадратик ріжу на чотири)) Я люблю на другий день таку чуть теплу кутю їсти, то даю той шоколад і він собі топиться трошки. Файно)))
tetyana.jatziv, дякую за відгук такий гарний, треба спробувати
Дівчата, це дуже важливо, то що ви пишете, навіть не думайте, що ваш досвід чи думка не важливий. Важливо все Так ми один одному допомагаємо бути гарними господиньками і додавати щось цікавеньке до наших страв.
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
квадратик ріжу на чотири)) Я люблю на другий день таку чуть теплу кутю їсти, то даю той шоколад і він собі топиться трошки. Файно)))
О,то файно, спробую з шоколадом.Дякую!
tetyana.jatziv
Тут хтось писав що дає до куті халву
І з халвою,думаю,цікаво і смачно буде. До речі,про халву,чула,що з нею добрі пампушки.Справді,добрі,але пампушки роти пороззявляли(повідкривалися).Напевно,тому,що халва жирна.Інші робила з маком,і ще з родзинками і шоколадом,то були файні.
Ну бачите,що не людина то має свій смак та вподобання. В чоловіковій родині завше дають халву,кутя виходить рідковата,кутя робиться масна і відчувається смак халви.Мені така не смакує тому, я їм ту що сама привожу(в Городенківському р-ні є село Чортовець,там на святий вечір несуть вечерю до найстаршого в сімї) А стосовно шоколаду хочу спитати розясніть мені шо таке молочний жир? От передімною чорний шоколад в її складі таке є Відкрила вікіпедію пише: Молочний жир — жирна частина молока, являє собою суміш складних ефірів (гліцеридів) трьохатомного срирту гліцерину і жирних кислот, яка знаходиться в молоці у вигляді жирових кульок.[1] Фосфатиди і стерини зв'язані оболонками жирових кульок і частково з білками молока. Вибачте,якщо я не права.
Я взагалі не дуже там розбираюсь, що там є. а чого нема. Чорний шоколад не їм, навіть коли більше ніякого нема і я голодна. Я даю молочний шоколад на наступний день, і так собі їм) Чорний давала цього разу до куті на Святий вечір, але не їла з ним, бо не люблю. Якщо взяти склад, то в мене написано - цукор, какао терте, какао-масло, какао - порошок, емульгатор соєвий лецитин, ароматизатор "Ваніль" То є "Рошен"
Христина просто працює з шоколадом, тому може щось більше сказати по цій темі. Я взагалі не спец)
--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму! Як правильно оформити рецепт
Дівчатонька, тілько не кидайте тапками. Я живу хоч на Україні, але на такій крайній точці, дуже мені встидно зізнаватися, але в нас не готують вдома 12 страв. Готують щось пісне на вечерю і кутю вже я готувала як підросла. Дідо в мене був угорцем, а тато росіянин (печені, корінні) - ні там, ні там вечері не готували. Коли жила на Франківщині і Львівщині, то з Святою вечерею познайомилась в гостях. Зараз живемо самі, то буду потроху відновлювати традиції, бо вважаю що це правильно. А з традицій залишились: -сідають вечеряти як зійде перша зірка, - на Святвечір ніхто ніде не ходе і нічого не носить в гості, всі мають бути дома, -зїдають по зубчику часнику - від нечистої і для здоровя, -добре годують домашніх улюбленців і худобу, бо будуть вночі говорити. А ще у нас з церкви після вечері ходять колядувати. Дуже цікаво і повчально для мене було прочитати цю темкку. Не судіть строго