Торт "Пташине молоко"Тісто
1 яйце
1 скл. цукру
1 скл. сметани
0,5 ч. л. соди
1 скл борошна
1 ст. ложка какао
Все ретельно по черзі перемішати та спекти корж у круглій формі при температурі 180 градусів, готовність перевіряю дерев"яною шпажкою
Корж ще теплим розрізати навпіл на два коржі.можна залишити один корж, але тоді випікати в більшій формі
Крем
Приготувати манну кашу: 1 скл. молока+2 ст.л. крупи
200 грам масла стерти з 1 скл. цукру (я використовую макітру) додавати по ложці холодну манну кашу можна додати сік половинки лимона
Зверху торт залити розтопленим шоколадом
Ще рецепт крему, як інший варіант (від тітки полячки):
потрібно збити з цукром півлітри сметани (купую домашню)
окремо в чашці розвести готове желе з пакетика(купую польське): на 1 пачку 1/2 скл. кропу, помішуючи охолодити та цівкою вливати у збиту сметану
і ще один варіант крему:
3 скл апельсинового соку
2 будини сметанкові
200 г масла
галяретка апельсинова
Зварити будин на апельсиновому соці (можна додати 3 ложки цукру)
До теплого будину додати розтоплене масло i галяретку розведену в 1/2 скл. води.
Ретельно перемішати i залишити до моменту коли почне ставати густішою.
Так, я готувала крем цілий час, доки не побачила "Пташине молоко", що пекла Наталя на день святого Валентина, тож цього разу я використала
крем Наталки, син казав що діти так швидко з"їли "Пташине молоко" і хвалили що дУже смачно, тож неодмінно спечу знову