Пляцок Горіховий
Тісто
4 жовтки
150 г цукру
200 г масла (кімнатної темпе5ратури)
2-3 ст.ложки сметани + 1 ч.л. амоняку
350-400 грам борошна
Замісити тісто, розділити на 4-5 частин (залежить від величини бляшки)Крім того:
4 білки збити з 1/2 скл. пудри +2ст.л. какао
На дошці, присапаній борошном, обережно розкачувати тісто, переносити на бляшку і пальцями розрівнювати по формі, зверху викласти частину білків та присапати подрібненими горіхами (грецькі, арахіс)Крем
1 банка згущеного молока + 300 г масла
Зверху торт залити помадкою
та блукаючи по нету я натрапила на схожий пляцок у чудової господині Любані, тісто майже однакове, а от до збитих білків вона пропонує додавати різні продукти, слід відмітити, що необхідно взяти замість 4 білків 5-6 і після того коли їх збили з цукром у стійку піну, по черзі на кожен корж додавати
в одну частину 50 г кокосової стружки
другу - 2 ст.л. маку змеленого в кавомолці
третю- тісто змастити варення у мене сливове(найкраще смородинове), а зверху збиті білки
четверту - подрібнені горіхи
тож скориставшись її ідеями я отримала дуже смачий пляцок і не один, а два
для цього я використала варене згущене молоко