у нашій родині на Святвечір обов"язково готують коропа, тож я вчора запікала по-новому
Короп запечений з овочами
коропа вагою 1100-1300 г почистити та наперед за добу добре натерти сіллю, перцем, скропити соком лимона, обкласти порізаною цибулею та часником і залишити у прохолодному місці
перед приготуванням притушити на олії натерту цибулю, моркву та нарізану соломкою селеру (все тушу окремо потім змішую, соллю, перчу), залишити аби трохи схолонуло, з коропа видалити цибулю та часник, зробити надрізи (у надрізи я поклала шматочки часнику), середину нафарширувати тушеними овочами,
викласти на фольгу (аби короп на "пристав" викладаю фольгу кружельцями яблук (моркви) та загорнути. ставити до розігрітої духовки 200 градусів на 45-50 хв. Аби утворилась рум"яна шкірка за пару хвилин до готовності фольгу відкриваю.
Дуже СМАЧНА риба.