Торт
Pina coladaДля бісквіту:
яйця 3 шт.
цукор 90 г
борошно 90 г
кокосове борошно 30 г
Для прослойки:
пюре із ананасу 300 г
цукор 100 г
сік і цедра половинки лайму
ром світлий Bacardi 1 ст. л.
агар-агар (я замінила желатином) - 5 г
Для кокосового крему :
кокосове молоко 250 мл (зварила сама додавши до стакану молока 2 ст. л. кокосової стружки, дала настоятись, відцідила і віджала)
яйця 1 шт
кукурудзяний крохмаль 30 г
білий шоколад 50 г
вершки 200 г
цукор 75 г
желатин 5 г
ром світлий Bacardi 2 ст. л.
Для ананасового мусу :
жовтки 2 шт
цукор 45г
сироп із ананасів 65 мл
білки 2 шт.
цукор 75 г
вершки 100 мл
пюре із ананасу 50 г
желатин 15 г
ром світлий Bacardi 1 ст. л.
Для пропитування :
Сироп із ананасу 100 мл
ром світлий Bacardi 50 мл
форма для випічки 20 см.
форма для випічки 18 см
Банка ананасів в сиропі 640 г
Приготування:
1. Для бісквіту - яйця збити із цукром в пишну кремоподібну масу (збивати 10-15 хв). Змішати обидва види борошна і за 2-3 рази обережно ввести до яєчної маси. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці до сухої палички (близько 25-30 хв). Бісквіт не високий - 2,5-3 см.)
2. Для пройслойки із ананасу шматочки ананасу відкинути на сито щоб стекла рідина, потім збити в пюре і відділити 300 грамів.
Перекласти це пюре в каструльку, додати сік і цедру половинки лайма і прогріти до 45-50 градусів. Додати змішаний із цукром агар, ппрокип"ятити все разом пару хвилин. Зняти із вогню, влити ром. Отриману суміш вилити в форму діаметром 18 см і поставити в холодильник для застигання.
3. Для кокосового крему яйце злегка збити із 50 мл молока і кукурузним крохмалем. Молоко, що залишилось, змішати із цукром, і довести до кипіння, додати яєчну суміш, збиваючи, і варити на повільному вогні до загустіння. Повністю охолодити. Білий шоколад розтопити в 100 мл вершків, і також повінстю охолодити. Вершки, що залишились збити. Желатин замочити в ромі.
З"єднати заварну основу, желатин і вершково-шоколадну суміш, збити все разом до однорідності. В декілька прийомів ввести збиті вершки.
4. Бісквіт розрізати на два коржі і пропитати. На перший корж викласти половину крему, потім покласти охолоджену прослойку, потім другу половину крему, накрити другим коржем і поставити в холодильник.
5. Для ананасового мусу жовтки, 45 грамів цукру і ананасовий сироп збити на водяній бані до густоти і збільшенні в об"ємі в 5-6 разів. Відставити в бік.
На водяну баню поставити білки із цукром, що залишився, прогріти приблизно до 45 градусів і збивати 2-3 хвилини. Потім зніти білки із вогню і збивати ще 5-7 хвилин на максимальній потужності. Білки також відставити в бік.
6. Змішати пюре, що залишилось, із ромом і розпустити в цій суміші желатин. Додати готову суміш до жовткової маси, з"єднати із збитими білками. В останню чергу ввести збиті вершки.
7. Достати торт із холодильника. Тортове кільце розсунути і викласти зверху на торт мус, заповнивши ним і місце між формою і тортом. Поставити зібраний торт в холодильник (краще на ніч). Зняти форму і прикрасити за бажанням.
Торт неймовірно смачний і ніжний. Не дивлячись на таку кількість опису, робити його не складно, і воно того варте. На виготовлення всього торта я витратила пів дня. Торт виходить вагою трохи більше 1 кг. Для того щоб запакувати його під мастику доведеться спекти ще один корж.
Автор рецепта - Twist. hlebopechka.ru
В дужках мої примітки.