Крихітки-пиріжечки із яблукомДля тіста :
2,5 ст. борошна + на підсипання
2 ст. л. цукру.
1/3 ч. л. солі
180 г масла дуже холодного (порізати кубиками або на терці)
1/2 ст. кефіру
можна додати цедру апельсина
Начинка :
Яблука+ 1/3 ст. цукру + сік 1/2 лимона + кориця або мускатний горіх
Додатково : 1 яйце + 1 ст. л. води , злегка збити.
Тісто:
- У великій мисці змішати борошно, цукор, сіль і за бажанням цедру.
- додати масло і розтерти тісто в крихти
- додати кефір і замісити тісто. Місити не довго, щоб не розтануло масло.
- Тісто розділити на 2 кулі , завернути в плівку і в холодильник на годину ( я робила звечора, а ліпили і пекли вранці).
Нагріти духовку до 180 градусів.
Розкачати першу кулю тоненько (3-4 мм товщиною), вирізати стаканом круги і викласти їх на деко вистелене папером для випічки. Змастити зверху водою.
Яблука почистити , вирізати серединку, нарізати кольцами, посипати цукром і спеціями. Викладати по одному кружечку на тісто на деко.
Із іншої кулі також вирізати стаканом кружечки і накрити ними яблука. Вилочкою придавити краї.
Зверху змастити яєчною сумішшю, і поставити в духовку на 20-25 хвилин.
Смачного!!!
Я тут тільки тісто місила,а робили пиріжечки дві помічнички - племінниця Аня (10 років) і донечка Вікуся (2,2 рочки). Але я гадаю, що у них все вийшло дуже добре)))))